Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό



«Φέσι» 243.000 ευρώ από τον Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό
ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΒΕΕ» ΑΚΙΝΗΤΟ 2.090 Τ.Μ. ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 440 Τ.Μ. ENANTI 2,5 EKAT. ΕΥΡΩ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΣΩ... ΕΝΟΙΚΙΩΝ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ 243.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
    Κάθε μέρα και μια διαφορετική υπόθεση διαφθοράς, σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του περιβόητου Ανδρέα Μαρτίνη, στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
    Έργα και ημέρες που όμως «βασανίζουν» μέχρι σήμερα τη λειτουργία του Σωματείου, το οποίο καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει τα «σπασμένα» των ενεργειών του Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος έχει χρεώσει τον Ε.Ε.Σ. σε τέτοιο βαθμό, που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.
    Σήμερα, το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση της εκποίησης του ακινήτου επί της Λεωφόρου Ηρακλείου 129, το οποίο δυνάμει του υπ’ αριθμόν 41447/2005 συμβολαίου πωλήθηκε στην εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου ΑΒΕΕ».
    Εκ πρώτης όψεως επρόκειτο για ένα... super deal, καθώς το ακίνητο εκτάσεως 2.090 τ.μ., άλλαξε χέρια έναντι ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία του είχε καθοριστεί στο ποσό των 361.638,05 ευρώ.
    Όμως, η πραγματική εικόνα και η εξέλιξη της υπόθεσης φέρνει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να... συμφωνεί στη συνέχεια με το νέο ιδιοκτήτη του κτίσματος και να το ενοικιάζει από τις αρχές του 2006 μέχρι και το 2013 με το συνολικό έξοδο να ανέρχεται σε 1.167.000 ευρώ, καθώς το ενοίκιο είχε καθοριστεί αρχικά στις 10.000 ευρώ ανά μήνα και σε 15.000 ευρώ ανά μήνα, από τον Μάιο του 2007. Το 2010 υπήρξε μια ακόμη αναπροσαρμογή αλλά προς τα κάτω, καθώς το ενοίκιο έπεσε σε 13.500 ευρώ το μήνα.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές της «Pricewaterhouse Coopers»: «Η διαφορά μεταξύ της αντικειμενικής αξίας του πωληθέντος ακινήτου και του τιμήματος της πώλησής του σταδιακά καλυπτόταν από τα μηνιαία καταβαλλόμενα μισθώματα, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα οφέλη μιας συναλλαγής που αρχικά είχε εμφανιστεί ως εξαιρετικά προσοδοφόρα».
    Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως από την εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου ΑΒΕΕ» κατατέθηκε σε βάρος του Ε.Ε.Σ. αγωγή για μη καταβληθέντα ενοίκια, που όμως οδήγησε τους ελεγκτές στο συμπέρασμα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν στα οικονομικά του Σωματείου, πως η συμφωνία για τη μίσθωση του ακινήτου από τον Ερυθρό Σταυρό ήταν προφορική από τις 15-12-2005, κάτι που δεν είναι σύνηθες στη σύναψη εμπορικών μισθώσεων.
    Είναι δε χαρακτηριστικό της «παράδοξης» αυτής συμφωνίας ανάμεσα στον Μαρτίνη και την εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου» το γεγονός πως το 2013 το σωματείο εκμίσθωσε από την εταιρεία «Χρονέος ΑΕ» άλλη αποθήκη, στο Καματερό επί της οδού Σύμης 1, με μηνιαίο μίσθωμα μόλις 4.000 ευρώ, χαμηλότερο κατά 70% σε σχέση με αυτό που μέχρι εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα στις 12/10/2012 που διεκόπη η συνεργασία, κατέβαλλε στην εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου ΑΒΕΕ».
    Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν απόλυτα συνεπής στην καταβολή των ενοικίων μέχρι την 30-6-2010, όπως αναφέρει στην αγωγή που έκανε η εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου», ενώ ακολούθησε συμφωνία μείωσης του ενοικίου στα 13.500 ευρώ, η οποία τηρήθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011.
    Από τον Απρίλιο, όμως, του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011 δεν πληρώθηκαν τα ενοίκια, τα οποία απαιτήθηκαν μέσω δικαστικής οδού (108.000 ευρώ). Το παράδοξο είναι πως ο Ε.Ε.Σ. διατηρούσε τη χρήση των αποθηκών μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, χωρίς να πληρώνει, με αποτέλεσμα να γίνει από την πλευρά της εταιρείας «Αποθήκες Αιγαίου» και νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη με απαίτηση καταβολής 135.000 ευρώ.
    Συνολικά, δηλαδή, δια της δικαστικής οδού ο Ερυθρός Σταυρός κλήθηκε να καταβάλλει 243.000 ευρώ προς τις «Αποθήκες Αιγαίου», όπως τελικά αποφάσισε το 2014 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο παρέστη και κατέθεσε υπέρ της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, η... δικηγόρος τότε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
    Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω... κατορθώματα του Μαρτίνη, η εταιρεία «Αποθήκες Αιγαίου» έχει ζητήσει με νέα προσφυγή της στη δικαιοσύνη έχει ζητήσει να κηρυχθεί άμεσα, ως προσωρινά εκτελεστή η απαίτηση για την καταβολή των 243.000 ευρώ.
    Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ποιο θα είναι το μέγεθος της ζημιάς για τον Ερυθρό Σταυρό, αν τελικά κληθεί να καταβάλλει ένα τέτοιο ποσό, τη στιγμή που το Σωματείο έχει χρεωθεί με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω των «πεπραγμένων» της διοίκησης του Ανδρέα Μαρτίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου