Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Έφηβος χάκερ ισχυρίζεται ότι «έβγαλε στη φόρα» mail του διευθυντή της CIA



Έφηβος χάκερ ισχυρίζεται ότι «έβγαλε στη φόρα» mail του διευθυντή της CIA
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Στον προσωπικό λογαριασμό mail του διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν ισχυρίζεται ότι απέκτησε πρόσβαση έφηβος χάκερ, αναρτώντας επίσης στο Διαδίκτυο στοιχεία επαφών και άλλα αρχεία.
    Η CIA περιορίστηκε στο ότι παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς να σχολιάζει περαιτέρω.
    Ο νεαρός μίλησε στην εφημερίδα New York Post και, δηλώνοντας «μαστούρης μαθητής λυκείου», ανέφερε πως κίνητρό του ήταν «η αντίθεση στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και η υποστήριξή [του] στους Παλαιστίνιους».
     Η εφημερίδα δημοσίευσε το λογαριασμό του στο Twitter, το @phphax, χωρίς να δίνει τα στοιχεία του, ούτε και σε ποια πόλη βρίσκεται. Εκτός από το mail του Μπρέναν, o νεαρός ισχυρίζεται ότι απέκτησε πρόσβαση και στον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Τζε Τζόνσον.
    Στο λογαριασμό του έχει αναρτήσει αρχεία που υποστηρίζει ότι είναι η λίστα επαφών του Μπρέναν (περιέχοντας μεταξύ άλλων, υπονοείται, και στοιχεία στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών), καταγραφές από συνομιλίες του με την τέως υποδιευθύντρια της CIA Αβρίλ Χέινς και άλλα αρχεία.
    Το αρχείο των επαφών του Μπρέναν φαίνεται (βάσει των θέσεων που έχουν οι αξιωματούχοι) να είναι παλιότερο, περί το 2009, και δεν είναι σαφές γιατί ήταν αποθηκευμένο στον προσωπικό λογαριασμό του Μπρέναν.
    Εκτιμάται, όπως αναφέρει το Associated Press, ότι η λίστα μπορεί να προέρχεται από διαδικασία έκδοσης άδειας σε στελέχη για πρόσβαση στο Λευκό Οίκο (όπου είχε τοποθετηθεί ο Μπρέναν πριν την CIA).
    Ο χάκερ υποστήριξε επίσης στην εφημερίδα πως έχει υποκλέψει μεταξύ άλλων 47σέλιδο κείμενο, το οποίο δεν έχει δημοσιευτεί, που φέρεται να ήταν η αίτησή του για άδεια πρόσβασης σε διαβαθμισμένα στοιχεία και περιέχει λεπτομέρειες για το ιστορικό του, τις επαφές του στο εξωτερικό και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου