Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Χουριέτ: Η ΚΥΠ διέρρευσε το απόρρητο έγγραφο για το νερό των κατεχομένων !!



Χουριέτ: Η ΚΥΠ διέρρευσε το απόρρητο έγγραφο για το νερό των κατεχομένων !!
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Το απόρρητο έγγραφο που ετοίμασαν από κοινού τα Ηνωμένα Έθνη μαζί με τα κατεχόμενα για την μεταφορά νερού από την Τουρκία διέρρευσε η ΚΥΠ στον ε/κ τύπο σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
    Με βάση το έγγραφο οι τιμές των ακινήτων καθώς και το `εθνικό εισόδημα` των κατεχομένων θα αυξηθεί και επομένως οι Ε/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα δυσκολευτούν να πάρουν τα εδάφη που ζητούν.
    Η Χουριέτ αναφέρει ότι το έγγραφο είχε την σφραγίδα με την ένδειξη `απόρρητον` και γι αυτό γνώριζε μόνο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Στον ε/κ Τύπο δημοσιεύτηκε ένα μικρό μέρος του εγγράφου το οποίο αφορά το περιουσιακό. Ωστόσο το αυθεντικό έγγραφο αποτελείται από τρία μέρη. Στο έγγραφο μελετάται η στρατηγική επιρροή που θα έχει το νερό στο κυπριακό πρόβλημα και σύμφωνα με την εφημερίδα ετοιμάστηκε ως εξής:
    Το πρώτο βήμα για το πρόγραμμα νερού έγινε στις 7 Μαρτίου του 2014 επί πρωθυπουργίας του Ταγίπ Ερντογάν όταν τέθηκε ο θεμέλιος λίθος στο φράγμα Αλάκιοπρου στη Μερσίνα.
    Το 2011 τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τον ειδικό για θέματα νερού και περιουσιών Αμερικανό Φρέντερικ Μπρούσμπεργκ από την Διεθνή Τράπεζα. Ο διαπραγματευτής της Τ/κ πλευράς Σερντέν Χότζα μαζί με τον Αμερικανό ειδήμονα πήγαν στο φράγμα Αλάκιοπρου το οποίο άρχισε να οικοδομείται και έκαναν έρευνες.
    Ο Φρέντερικ Μπρούσμπεργκ πρότεινε την έγκριση του σχεδίου για το νερό από την Παγκόσμια Τράπεζα και με αυτό τον τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Ε/κ δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν στο θέμα της επιστροφής των περιουσιών των οποίων η αξία θα ανέβαινε σε σχέση με το 1974 εξαιτίας του προγράμματος για το νερό.
    Ο Σερντέν Χότζα μαζί με τον αρμόδιο των Ηνωμένων Εθνών ετοίμασαν μια έκθεση οχτώ σελίδων η οποία αποτελείται από τρία μέρη και την απέστειλαν σε ηλεκτρονική μορφή στον Τ/κ ηγέτη και το Υπουργείο Εξωτερικών.
* ΚΥΠ ονομάζεται η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου