Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΝΕΑ THΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΝΕΑ THΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
http://www.efenpress.gr 
    Αρχίζει με τον καθιερωμένο Αγιασμό, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, η νέα Προσκοπική χρονιά και για τα Προσκοπικά τμήματα της Έδεσσας.
    Με ενθουσιασμό και όρεξη για προσκοπικό παιχνίδι οι βαθμοφόροι ετοιμάζονται πυρετωδώς για νέες δράσεις έχοντας τελειώσει την προηγούμενη Προσκοπική χρονιά με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιώντας τις θερινές κατασκηνώσεις των τμημάτων.
Συγκεκριμένα

-τα Λυκόπουλα της Έδεσσας στην Κέρκυρα.
Ταξίδι στο όνειρο!!!
    Μια μοναδική περιπέτεια έζησαν φέτος το καλοκαίρι τα λυκόπουλα της Έδεσσας. Η κατασκήνωση τους πραγματοποιήθηκε στο ονειρικό νησάκι Βίδο όπου βρίσκεται το προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο της Κέρκυρας. Τα λυκόπουλα είχα την ευκαιρία να βιώσουν το προσκοπικό παιχνίδι απολαμβάνοντας τις μοναδικές παραλίες της Κέρκυρας αλλά και την Κερκυραϊκή κουλτούρα. Κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στο ακρογιάλι οι ξακουστή προσκοπική πυρά  είναι αυτή που θα  μείνει σε όλους αξέχαστη!!!

-Η ομάδα των Προσκόπων στο Κιλκίς.
    Σε ένα καταπράσινο δάσος όπου βρίσκεται το Κατασκηνωτικό Κέντρο «Καβαλλάρης» στο Κιλκίς , οι Πρόσκοποί μας έζησαν μαγευτικές εμπειρίες στην Φύση, κάνοντας πράξη την διαβίωση στην φύση αξιοποιώντας όλα εκείνα τα εφόδια και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά την διάρκεια της Προσκοπικής Χρονιάς .Ήταν μια κατασκήνωση με  δράσεις επιτυχημένες και αξέχαστες που σημάδεψαν  τα παιδιά με πολλές όμορφες αναμνήσεις.

-Η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κωνσταντινούπολη
    Με την επιστροφή της Κοινότητας από τη Μεγάλη Δράση, κλείνει η κατασκηνωτική περίοδος για το Σύστημά μας!
  Η Κοινότητα Ανιχνευτών μαζί με την Κοινότητα Ανιχνευτών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου, πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Δράση’Loading 2015, Ξάνθη Κωνσταντινούπολη’’. Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι έκαναν 23 χιλιόμετρα καγιάκ στο Νέστο, επισκεφθήκαν με ποδήλατα το Μακεδονικό Τάφο στη Σταυρούπολη, κατασκήνωσαν στο Δασικό Χωριό στον Ερύμανθο (με δράση προσφοράς), περπάτησαν σε δασική έκταση για να φτάσουν  στο μεγαλύτερο σε ύψος καταρράκτη των Βαλκανίων (Λειβαδίτης) και επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Άβδηρα και την Παλιά Πόλη της Ξάνθης (λαογραφικό μουσείο).  Τις τελευταίες δύο μέρες της δράσης ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη. Με έρευνα για τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης, συναντήθηκαν με πολλούς Έλληνες, επισκέφτηκαν την Αγιά Σοφιά και προσκύνησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και τέλος ξεναγήθηκαν στο Ζωγράφειο Λύκειο. Στην επίσκεψη τους στην Πρίγκηπο οι Ανιχνευτές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
    Στόχος για την Κοινότητας μας αυτή τη χρονιά ήταν να πραγματοποιήσει μια δράση που θα είναι δράση σταθμός για την 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Έδεσσας και οι αναμνήσεις που θα κληρονομήσαμε να μείνουν αναλλοίωτες μέσα μας .
Τα καταφέραμε!
    Ο Β. Περιφερειακός Έφορος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Οι Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων και όλοι οι βαθμοφόροι:
ευχαριστούμε θερμά την  KFF Μάρκου -Οτουντζίδης (κατεψυγμένα τρόφιμα), τον κ. Καλαμπάκα Αθανάσιο στέλεχος εταιρείας διακίνησης κρεάτων.
    Ακόμα ευχαριστούμε τα κοτόπουλα «Γαλανός», το τυροκομείο Χρηστάκης, το οπωροπωλείο Τζαφέρης, το Σούπερ Μάρκετ Ν. Πασχαλίδης, αλλαντικά Ζλάτης
    Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γονείς και φίλους  που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι κατασκηνώσεις αυτές,  συμμετέχοντας στα  μαγειρεία και στην διαχείριση των κατασκηνώσεων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου