Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ηράκλειο: Γυναικολόγος είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο



Ηράκλειο: Γυναικολόγος είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο
    Ένας 41χρονος γιατρός γυναικολόγος από τη Ρουμανία, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
    O γιατρός συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε καραμπίνες, δυο καλάσνικοφ, πάνω από 5.000 σφαίρες, 8 μαχαίρια, ξίφη, ξιφολόγχες, κουκούλες, γάντια αλλά και μαχαίρια.
    Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 41χρονου. Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά όπλα (kalashnikov), με τρεις γεμιστήρες και μεταλλική ξιφολόγχη, δυο πιστόλια, με είκοσι γεμιστήρες, πέντε κυνηγετικά όπλα, με τρεις γεμιστήρες, δυο μεταλλικά ξίφη, με μήκος λάμας 72 και 36 εκατοστά αντίστοιχα.
    Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε μαχαίρια, μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα μεταλλικό ρόπαλο μήκους 72cm, μια κάνη κυνηγετικού όπλου, 1.487 φυσίγγια πολεμικού όπλου τύπου Kalashnikov, 3.776 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δύο ζεύγη χειροπέδες ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, με αντιβαλλιστική πλάκα, ένα μαγνητικό φάρο, δύο κουκούλες (full face), ένα ζευγάρι γάντια καθώς και ένα ζευγάρι κιάλια, μια πυξίδα στρατιωτικού τύπου, διάφορα εξαρτήματα όπλων (θήκες πιστολιού, θήκες γεμιστήρων) και ένα κινητό τηλέφωνο.
    Ο ίδιος δήλωσε συλλέκτης ενώ η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα και τα κατασχεθέντα είδη, θα αποσταλούν, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου