Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ο τσέχος πρόεδρος στους μετανάστες: «Έχουμε κανόνες, αν δεν σας αρέσει να φύγετε»



    Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των παράτυπων μεταναστών, (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ρε ! )έπειτα από την εξέγερση κάποιων από αυτούς που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης, καλώντας τους να «σεβαστούν του κανόνες» της χώρας. «Κανείς δεν σας κάλεσε εδώ. Και καθότι βρίσκεστε ήδη εδώ θα πρέπει να σέβεστε τους κανόνες μας, όπως σεβόμαστε εμείς τους δικούς σας όταν ερχόμαστε στη χώρας σας», δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια μιας εκπομπής που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας Blesk.
«Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε», τόνισε.
    Την Παρασκευή η αστυνομία της Τσεχίας αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να συγκρατήσει περίπου 100 μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το κέντρο κράτησης στην Μπέλα-ποντ- Μπεζντέζεμ όπου βρίσκονται αναμένοντας την απέλασή τους.
    Επρόκειτο κυρίως για μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας αλλοδαπών Κατερίνα Ρέντλοβα.
    «Τους ανθρώπους αυτούς μπορούμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα στη δική τους χώρα», επεσήμανε ο Ζέμαν.
    «Πρέπει να δράσουμε για την καταστολή των τρομοκρατικών καθεστώτων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να εξαλείψουμε τη βασική αιτία αναχώρησης (των μεταναστών προς την Ευρώπη)», πρόσθεσε ο ίδιος.
    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sanep που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70,8% των Τσέχων εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την υποδοχή στη χώρα τους μεταναστών από την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.
    Η Τσεχία έχει δεσμευθεί να υποδεχθεί στο έδαφός της 1.500 πρόσφυγες ως το 2017. Μέχρι στιγμής είναι κυρίως χώρα μετάβασης προς τη δυτική Ευρώπη.
    Στη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του έτους η αστυνομία αλλοδαπών συνέλαβε στην Τσεχία 3.018 παράτυπους μετανάστες, (ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ρε ! ) αύξηση 48% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με την Ρέντλοβα.

1 σχόλιο: