Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 58χρονη εφοριακός για δωροληψία



Συνελήφθη 58χρονη εφοριακός για δωροληψία
ΑΠΕ - ΜΠΕ
    Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας την Παρασκευή το πρωί μία 58χρονη υπάλληλος Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) στην Αττική, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.
    Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία 42χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία η 58χρονη απαίτησε το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεση του συντρόφου της και συγκεκριμένα να μη βεβαιώσει σχετικά πρόστιμα για την απώλεια βιβλίων και στοιχείων ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε.
    Την επόμενη μέρα, η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης συλληφθείσας, όπου ενημερώθηκε ότι τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν στο σύντροφό της ανέρχονταν σε 9.000 και 7.200 ευρώ αντίστοιχα.
    Στη συνέχεια, η 58χρονη ενημέρωσε την 42χρονη ότι θα διαγράψει το πρόστιμο των 7.200 ευρώ, με την προϋπόθεση να της καταβάλει το απαιτηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο, μετά από διαπραγματεύσεις, μειώθηκε στα 1.500 ευρώ.
    Ακολούθως, το πρωί της Παρασκευής, η 42χρονη μετέβη στο γραφείο της 58χρονης, όπου της παρέδωσε επιστολικό φάκελο με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν την 58χρονη.
    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί   στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
    Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
    Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου