Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

9.“ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ KΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ”



9.“ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ  KΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ”
ΗΜΕΡΙΔΑ
“ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ  KΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ”
Παρασκευή 24 Απριλίου - Ώρα 19.00
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 1- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΛΟΓΩ    ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
·        Διεθνές  Αυστηρό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα όσον αφορά τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο. (Πελάγιος Χρυσοβέργης).
·        Τετράχρονη προσπάθεια γνώσης, κατανόησης, προβληματισμού,  δημοσιοποίησης  και ευαισθητοποίησης για το κατοχικό δάνειο. (Κωνσταντίνος Καρτσώνης).
·        Το γερμανικό κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές επανορθώσεις. (Δρ. Τάσος Ηλιαδάκης).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ. Κωνσταντίνος Παπαζαφειρίου, Επιχειρηματίας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ.
    Ο ΠΕΛΑΓΙΟΣ Κ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
    Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, υπήρξε αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ευρωπαϊκό, Διεθνές και Δημόσιο Δίκαιο  του Πανεπιστημίου της Τυμβίγγης και δίδαξε διεθνές ευρωπαϊκό δίκαιο και διεθνείς οργανισμούς στα Α.Τ.Ε.Ι., Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων και του Κέντρου Προστασίας των Ελληνικών Μειονοτήτων και  Αντιπρόεδρος της Παγκοσμίου Οργανώσεως Αμφικτιονία Οικουμενικού Πολιτισμού. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Παμμακεδονικού Συμβουλίου και συνιδρυτής της Πανεθνικής Παμμακεδονίκης  Διασκέψεως της 9/12/2005. Έχει τιμηθεί με μετάλλιο και περγαμηνή της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών (2004). Ασχολήθηκε ενεργά με την δικηγορία 44 έτη.
    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΣΩΝΗΣ  γεννήθηκε στην Αθήνα  και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη .
    Πτυχιούχος Βιολογικού Τμήματος Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, με ειδικότητα του Βιολόγου. Ασχολείται και με τα ανθρωποσκελετικά αρχαιολογικά ευρήματα. Από 4 Μαρτίου 2011 ασχολείται και με το ανεξόφλητο δανειακό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Σε μία προσπάθεια γνώσης, προβληματισμού,  κατανόησης, δημοσιοποίησης και ευαισθητοποίησης των Συμπολιτών.
    Ο ΤΑΣΟΣ ΗΛΙΑΔΑΚΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο.
    Αποφοίτησε από το Πρώτο Γυμνάσιο Αρρένων Ηρακλείου. Σπούδασε μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Καθηγητής στη Σχολής Εθνικής Ασφάλειας. Από τους πρωτεργάτες διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού γερμανικού δανείου. Μετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο διεθνές συνέδριο του Λονδίνο το 1996 για το χρυσό των Ναζί. Συνέγραψε βιβλία για το κατοχικό δάνειο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ.
    Η Ελλάδα διατηρεί κάθε δικαίωμα διεκδίκησης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε να καταβάλει στους δυνάστες της καθώς και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το θέμα του κατοχικού δανείου παραμένει πάντα ανοικτό και σήμερα το ύψος της οφειλής ανάγεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του τρόπου υπολογισμού. Το υλικό που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ) θα προκαλέσει διεθνή αναταραχή.
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Ελληνικού Λαού, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ".
    Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 19.00 στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"-(Εθνικής Αμύνης 1-Κάτω από την Στρατ. Λέσχη της Θεσσαλονίκης)
    Οι εισηγήσεις θα περιλάβουν το διεθνές  αυστηρό δίκαιο και το ελληνικό σύνταγμα όσον αφορά τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο,  την τετράχρονη προσπάθεια γνώσης, κατανόησης, προβληματισμού,  δημοσιοποίησης και ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα αυτά καθώς και επιστημονικές απόψεις για το γερμανικό κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές επανορθώσεις.
    Εισηγητές θα είναι ο Δρ. Ηλιαδάκης Τάσος, καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και συγγραφέας, ο Χρυσοβέργης Πελάγιος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, διεθνολόγος, συνταγματολόγος και ο Καρτσώνης Κωνσταντίνος, στέλεχος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
    Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Παπαζαφειρίου Κωνσταντίνος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  κος Νικόλαος  Αλικάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου