Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

6.Mπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία



6.Mπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ την εφορία
enikos.gr 
    Μπόνους στους φορολογούμενους που θα πληρώσουν εφάπαξ την εφορία προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
    "Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ στις 30 Ιουλίου", είπε η Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη.
    Παράλληλα, η κυρία Βαλαβάνη, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σημείωσε ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης των 100 δόσεων. Ωστόσο, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους μεγαλοοφειλέτες, λέγοντας ότι "ετοιμάζεται ένα πακέτο μέτρων για όσους δεν ανταποκριθούν το οποίο όμως θα εφαρμοστεί μετά το τέλος της ρύθμισης".
    Η κυρία Βαλαβάνη ανέφερε ότι οι οφειλέτες ποσών άνω των 150.000 ευρώ είναι 10.500 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περίπου 20 δισ. ευρώ και 13.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν 47,5 δισ. ευρώ.
    Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τα χρέη προς το κράτος ανέρχονται συνολικά σε 77 δισ ευρώ, από τα οποία μόνο τα 2,2 δισ ευρώ έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου