Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

8.Νέα υπόθεση με μίζες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας



8.Νέα υπόθεση με μίζες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Νέα δικογραφία παράνομων αμοιβών για προμήθεια όπλων του υπουργείου Άμυνας διαβιβάζεται στους ανακριτές Διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκο μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης.
    Η δίωξη, που άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ-Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ Κωνσταντίνου Δαφέρμου.
    Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
    Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να προκύπτει ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατομμύρια δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου να υπογραφεί η επίδικη σύμβαση που προέβλεπε συνολικό κόστος 100 εκατομμύρια δολάρια.
    Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τις Αρχές και έχει επιστρέψει στο Δημόσιο χρήματα που εισέπραξε παράνομα ως δώρα, έλαβε από τον επιχειρηματία κ. Δαφέρμο παράνομη προμήθεια ύψους 3% επί του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου