Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

7.Πανούσης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες



7.Πανούσης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες
Είναι ώρα να αρχίσεις να ξυπνάς, εάν βέβαια θέλεις να ξυπνήσεις
    Στην Τρίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε για τη νέα αστυνομία, το μεταναστευτικό αλλά και για το πρόβλημα της πόλης με τα απορρίμματα.
    «Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουρφός τονίζοντας πως «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».
    Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.
Πού είναι το πρόβλημα? Από τη μια θα γεμίζετε τα Κέντρα, και από την άλλη, θα τους μεταφέρετε στην Αθήνα. Και τζάμπα μάλιστα. Είπε κανείς τίποτα ?????
    Επεσήμανε, δε, πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
    Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.
    Ο Γιάννης Πάνουσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
    Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.
    Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ‘'Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.
    Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου., με τη συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου