Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

3.Η καμπάνα του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου χτύπησε για τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!



3.Η καμπάνα του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου χτύπησε για τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο στα Πομακοχώρια της Ξάνθης!
    Η καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στην Γλαύκη (Πομακοχώρια) της Ξάνθης κτύπησε, για μια ακόμη φορά, για τους Δ' Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τους οποίους τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Ξάνθης κ.Παντελεήμων.
    Στους χαιρετισμούς παραβρέθηκαν ο Επίτιμος Αρχηγός Β΄ΣΣ, Στρατηγός ε.α κ.Θεόκλητος Ρουσάκης, τα μέλη της ΕΑΣ Ξάνθης και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.
    Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κατασκευάσθηκε με απόφαση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη τον Δεκέμβριο του 2010,όταν οργανώθηκε η προκεχωρημένη  βάση των Καταδρομών στην Γλαύκη. Οι κτίστες ήταν ντόπιοι Πομάκοι, ενώ ο Ναός κατασκευάστηκε με δωρεές ευσεβών χριστιανών από την Δράμα, του Λευτέρη Γουμτσίδη, του Παναγιώτη Κιοσόγλου και του Γιώργου Λαλατσίδη, καθώς και από την συνδρομή των Ιερών Μονών Αναλήψεως Πρώτης Σερρών, Παναγίας Προυσώς κ.α.
    Οι αγιογραφίες του έγιναν με την ευλογία του Γέροντα  Αθανασίου, πνευματικού της Ι.Μ Αγίου Στεφάνου Μετεώρων και των μοναχών της αδελφότητας.
    Η καμπάνα κτύπησε στην ορεινή Ροδόπη τον Δεκέμβριο του 2010 για πρώτη φορά μετά από 300 χρόνια και διαθέτει μηχανισμό που την κτυπάει κάθε ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου