Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

1.Πατσάς, μπουγάτσα, πίτσα. Εκεί που οι ξενύχτηδες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν ουρές



1.Πατσάς, μπουγάτσα, πίτσα. Εκεί που οι ξενύχτηδες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν ουρές
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
    Είναι γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς πέρα από το να διασκεδάζουν, έχουν αδυναμία και στο καλό φαγητό. Για αυτό το λόγο υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα στο κέντρο της πόλης που με την ποιότητά τους έχουν κερδίσει τους νέους αλλά και τους παλιότερους "ξενύχτηδες". Εμείς βρήκαμε τον καλύτερο πατσά, την καλύτερη μπουγάτσα, το τοστάδικο με τη μεγαλύτερη ποικιλία και την πιο ιδιαίτερη πίτσα της πόλης και σας τα παρουσιάζουμε. Το πιο πιθανό είναι ότι όλοι έχετε περάσει τουλάχιστον μία φορά από τα παρακάτω καταστήματα και έχετε δοκιμάσει τις γεύσεις που έχουν συνδέσει την ταυτότητά τους με αυτήν της Θεσσαλονίκης.


Τσαρουχάς: Το στέκι με τον καλύτερο πατσά
    Το εστιατόριο "Τσαρουχάς" έχει γράψει τη δική του ιστορία στον τομέα της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το 1952 που άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Ολύμπου, έχει κερδίσει το κοινό της πόλης με τα μαγειρευτά φαγητά του και φυσικά με το πιο γνωστό φαγητό που προτιμούν οι ξενύχτηδες που δεν είναι άλλο από τον πατσά.
    Ο Δημήτρης Τσαρουχάς μίλησε στο seleo και εξήγησε τι είναι αυτό που έκανε το κατάστημά του να ξεχωρίσει και να παραμείνει στην κορυφή της προτίμησης των Θεσσαλονικιών όλα αυτά τα χρόνια. "Το βασικό στοιχείο της επιτυχίας μας είναι η ποιότητα που προσφέρουμε στον κόσμο 24 ώρες το 24ωρο. Ο κόσμος που έβγαινε το βράδυ περιορίστηκε τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που θα έβγαιναν κάθε Σαββατοκύριακο, τώρα μπορεί να βγουν και μια φορά το μήνα. Αυτό που μας διατηρεί είναι η κουζίνα μας, στην οποία θα βρείτε πάνω από 20 μαγειρευτά φαγητά".
    Πολλοί είναι και οι διάσημοι που έχουν περάσει από το κατάστημα όλα αυτά τα χρόνια, από τραγουδιστές και ηθοποιούς μέχρι και πολιτικούς.

Μπουγάτσα Γιάννης: Σημείο συνάντησης των νέων
    Όποιον και να ρωτήσεις στη Θεσσαλονίκη, θα έχει κάτι να πει για την περίφημη μπουγάτσα του Γιάννη στην οδό Μητροπόλεως. Εδώ και 20 χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει θεσμός στο νυχτερινό φαγητό, καθώς εκεί δίνουν το άτυπο ραντεβού τους οι νέοι μετά την έξοδό τους στα νυχτερινά μαγαζιά.
    Δεν αποκλείεται, αν περάσετε από εκεί την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ, να δείτε πλήθος κόσμου να δημιουργεί ουρές για να δοκιμάσει την κλασσική μπουγάτσα με κρέμα ή με τυρί. Για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο ιδιαίτερο, υπάρχει και η μπουγάτσα με μερέντα ή η μπουγάτσα με κιμά και με γιαούρτι.
    Ο Γιάννης Παπαδόπουλος μας λέει τι ήταν αυτό που έκανε το μαγαζί του τόσο αγαπητό στους νέους. "Η αγάπη για τη δουλειά μας και η προσωπική σχέση που αναπτύσσουμε με τον πελάτη μας έκαναν να ξεχωρίσουμε. Οι περισσότεροι πελάτες μας είναι φοιτητές. Ο κόσμος συνεχίζει να βγαίνει, ωστόσο από εκεί που μπορεί να έπαιρναν δύο ή τρεις μπουγάτσες, τώρα θα πάρουν μία".

Ρωμιός: To τοστάδικο με τις περισσότερες επιλογές
    Λίγο πιο πέρα από την μπουγάτσα "Γιάννης", θα βρείτε το τοστάδικο με την μεγαλύτερη ποικιλία στη Θεσσαλονίκη. Σε ένα μικρό μαγαζί στην καρδιά της πόλης, θα βρείτε πάνω από 100 διαφορετικά είδη τροφίμων τα οποία μπορείτε να βάλετε μέσα στο τοστ ή στην κρέπα σας.
    Ο Ηλίας, υπάλληλος του καταστήματος μας μιλάει για το κατάστημα και την πελατεία του. "Το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια και έχει κερδίσει τον κόσμο με την ποιότητα και την τεράστια ποικιλία του.  Είμαστε το μόνο μαγαζί στο οποίο θα βρεις από σουτζούκι και παστουρμά, μέχρι καραμελωμένα κρεμμύδια και συκωτάκια πουλιών. Κάθε Σάββατο δουλεύουμε μέχρι το πρωί, ο κόσμος που βγαίνει έχει μειωθεί , ωστόσο εμείς δουλεύουμε και με σταθερούς πελάτες που μας ξέρουν χρόνια".

Πίτσα Σάκης: Η πιο "γλυκιά" πίτσα της Θεσσαλονίκης
    Ένα άλλο μαγαζί που έχει σημαδέψει το νυχτερινό φαγητό της Θεσσαλονίκης είναι η πίτσα "Σάκης". Επί της Λεωφόρου Στρατού, το κατάστημα λειτουργεί τα τελευταία 34 χρόνια και έχει κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η ιδιαίτερη γεύση της πίτσας με τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, έδωσε την ταυτότητα του καταστήματος και το έκανε θεσμό στην πόλη.
    Ο Γιάννης, γιος του ιδιοκτήτη που εργάζεται στο κατάστημα μας λέει: "Η πίτσα μας είναι πιο γλυκιά, είναι κάτι το ιδιαίτερο και ο κόσμος την αγάπησε. Το Σαββατοκύριακο κάνουν ουρές για ένα κομμάτι. Ο κόσμος που βγαίνει τα βράδια δεν έχει μειωθεί αισθητά, ωστόσο από εκεί που θα έπαιρναν πολλά κομμάτια, τώρα θα πάρουν ένα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου