Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

7. Προκαταρκτική Εξέταση από την Εισαγγελεία Ξάνθης για τα μηχανήματα της ΣΕΚΑΠ



7. Προκαταρκτική Εξέταση από την Εισαγγελεία Ξάνθης για τα μηχανήματα της ΣΕΚΑΠ
Μήπως έχει σχέση με την φημολογούμενη μεταφορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ από τον Σαββίδη στη Βουλγαρία ? ( ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1741, λίνκ 5.Στην Βουλγαρία μεταφέρει την παραγωγή της ΣΕΚΑΠ ... )
http://www.seleo.gr/         
xanthipress.gr
    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Ξάνθης για το θέμα της πώλησης μηχανημάτων της ΣΕΚΑΠ στο εξωτερικό.
    Η γνωστή υπόθεση που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2014 ερευνάται τώρα από τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για τη μεταφορά μηχανημάτων της πρώην συνεταιριστικής εταιρίας σε άλλο εργοστάσιο του ομίλου στον οποίο ανήκει πλέον η ΣΕΚΑΠ, η οποία είχε μπλοκαριστεί προσωρινά μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ζεϊμπέκ Χουσεΐν που είχαν κάνει λόγο για σκάνδαλο.
Είχαν καθυστερήσει προσωρινά τη μετακίνηση
    Οι άνθρωποι της τότε αντιπολίτευσης είχαν κατηγορήσει την εταιρία ότι ενώ είχε επιδοτηθεί στο παρελθόν για την προμήθεια των μηχανημάτων, δεν είχε τη δυνατότητα να τα απομακρύνει πριν την παρέλευση πενταετίας και ενώ δεν είχαν αποσταλεί τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος
    Επρόκειτο για την πλέον σύγχρονη μηχανή του εργοστασίου που είχε τη δυνατότητα να παράγει 3 εκατ. τσιγάρα ανά βάρδια η οποία, παρά το "μπλοκάρισμα" για ένα διάστημα στο τελωνείο, έφτασε στον προορισμό της με τους εργαζόμενους και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρουν ότι η αξία των μηχανημάτων ήταν μάλλον μεγαλύτερη από το τίμημα εξαγοράς της εταιρίας, φόβο που είχαν εκφράσει πριν την πώληση της εταιρίας.
Παρέμβαση με βάση δημοσίευμα της "Τόλμης"
    Η υπόθεση επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο καθώς ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν είχε ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η οποία παρεμβαίνει πλέον αλλά με βάση σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ. Έστω και έτσι η υπόθεση φτάνει στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου