Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

1.ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ



1.ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α. Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
«Τόλμη είναι η αρχή της Πράξης,
το αποτέλεσμα όμως το καθορίζει η τύχη» (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)
            Για τα ριζοσπαστικά και επαναστατικά σχέδια, που διατυμπάνιζε η σημερινή Κυβέρνησή μας, για την οικονομική ανάσα των Ελλήνων και την ανάκτηση του γοήτρου και της αξιοπρέπειάς μας, αν και είναι νωρίς για κριτική έχουμε κάποιες επιφυλάξεις. Καθ’ όσον οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, με τις προσπάθειές των, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά την σύσσωμη, έτσι τουλάχιστον φαίνεται, αντίδραση των Ευρωπαϊκών Κρατών, με μπροστάρη κόντρα στα δίκαια αιτήματα μας τον κ. Σόιμπλε, ως νέος Μέντερνιγκ που εναντιώθηκε στην ανεξαρτησία της πατρίδος μας, τελικά  απ’ ότι μπορέσαμε να καταλάβουμε, προσπαθούν ν’ αλλάξουν το όνομα «ΤΡΟΪΚΑ», να περιορίσουν αυτούς τους αντιπαθείς εκπροσώπους της, που κάθε τόσο επισκέπτονταν την Ελλάδα και ζητώντας μια πίστωση χρόνου για το χρέος μας. Αλλά! Δυστυχώς και αυτά να γίνουν, το χρέος παραμένει μέχρι στιγμής ακίνητο και η καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων το κάνει πιο επικίνδυνο. Οι προσπάθειες πάντως είναι αξιέπαινες ας ελπίσουμε ότι κάτι θα βγει θετικό.
            Το Δεύτερο θέμα που έχω να επισημάνω, είναι το εξής: Βλέπουμε τις ημέρες αυτές τους νέους Υπουργούς, ενώ ο κάθε ένας έχει μπροστά του από ότι ξέρουμε βουνό εργασιών, προσπαθειών και προβλημάτων προς επίλυση, αρέσκονται να βρίσκονται στα τηλεοπτικά κανάλια, εύκολη λύση, συνεχίζοντας την προεκλογική εκστρατεία με τα θα… δίνοντας την εντύπωση να μην αντιλαμβάνονται την ηλεκτρική καρέκλα στην οποία κάθονται σήμερα και τον χρόνο που είναι αμείλικτος.
            Κανείς δεν μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο: πως θα οργανωθεί και θα εκκινήσει η Ελληνική Παραγωγική Μηχανή, πως θα γίνει η ανασυγκρότηση του Δημοσίου, που να μπορεί να είναι στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αφού προηγουμένως,  είναι και απαραίτητο, μειωθεί το κόστος λειτουργίας του.
            Πως θα ενεργοποιηθεί το Ελληνικό Κεφάλαιο, μικροί και μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
            Πως θα ενεργοποιηθούν οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που σήμερα, είτε έχουν μειωμένη δουλειά, είτε είναι άνεργοι.
            Πως θα ενεργοποιηθεί και θ’ αναπτυχθεί η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή στην χώρα μας, ώστε να μπορεί να διατίθεται στην Ελληνική Αγορά με συμφέρον κόστος παραγωγής και αγοράς, καθώς και ανταγωνιστική η παραγωγή για διάθεση στο εξωτερικό. Ίσως είναι πολύ νωρίς, πάντως αυτά περιμένει ο Ελληνικός Λαός ν’ ακούσει και να υλοποιούνται, από τους νέους Υπουργούς της Κυβέρνησης.
              Το τρίτο  θέμα που θέλω να επισημάνω το εξίσου σοβαρό, που είναι και εθνικό,  έχει σχέση με την μεταναστευτική πολιτική, αλλοίμονο εάν εφαρμοσθούν αυτά που ακούγονται από ανεύθυνα πρόσωπα:
            Μεταναστευτικό: Τι λοιπόν πρόκειται να κάνει αυτή η Κυβέρνηση, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αποθήκη των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, με την άνετη είσοδο στην χώρα μας επικίνδυνων φονταμενταλιστών; Και με το θλιβερό επακόλουθο της αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας; Καθ’ όσον το ελληνικό παραγωγικό και επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό φεύγει σε επικίνδυνο αριθμό στο εξωτερικό και μάλλον χωρίς ελπίδα να επιστρέψει και στην θέση του συμπληρώνεται από ανθρώπινο δυναμικό χωρίς ελληνική παιδεία, πολιτισμό, ελληνική συνείδηση και σε ανεξέλεγκτο αριθμό και μάλιστα στην χώρα μας που η ανεργία κτυπάει κόκκινο. Αυτό το θέμα, το τόσο σοβαρό δεν απασχολεί κανέναν; Ακούστε! εσείς οι νέοι ηγέτες της Ελλάδος, εάν το θέμα το μεταναστευτικό δεν λυθεί επάνω στο πόση είναι η δυνατότητα αντοχής της χώρας μας ν’ απορροφήσει και να προσαρμοσθούν οι μετανάστες στα Ελληνικά ήθη, έθιμα, και γίνει η χώρα μας μπέστε-βγέστε δεν συμβαίνει τίποτε· τότε! πολύ φοβούμαι, ίσως κάποτε το οικονομικό πρόβλημα κατορθώσετε να το επιλύσετε, να ’στε όμως βέβαιοι, ότι τότε δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα ελληνικά χέρια για να σας χειροκροτήσουν. Στο γεγονός αυτό θα συντελέσει και η υπογεννητικότητα της Χώρας μας, η οποία επιδεινώθηκε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, από την απαράδεκτη συμπεριφορά όλων των μέχρι σήμερα Ελληνικών Κυβερνήσεων προς τις πολύτεκνες Ελληνικές Οικογένειες. Η αναλγησία των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων προς τις Ελληνικές Οικογένειες που τολμούσαν την ευτυχία της πολυτεκνίας, ήταν καταφανώς αρνητική έως και τιμωρητέα.
            Ευχόμαστε ολόψυχα, η υπερηφάνεια και η ελπίδα που μέχρι σήμερα, με την συμπεριφορά σας δημιουργήσατε στον Ελληνικό Λαό, να μην αντικατασταθούν από απογοήτευση και περιπέτειες οικονομικές αλλά και εθνικές. Δεν αντέχει άλλο ο Ελληνικός λαός, διότι δεν φταίει σε τίποτε. Ίδωμεν.
            «Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθους έπαινος» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου