Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

10.Γιατί χαίρονται και γελάνε υπουργοί και Αρχηγοί μέσα στο γραφείο του Δένδια;



10.Γιατί χαίρονται και γελάνε υπουργοί και Αρχηγοί μέσα στο γραφείο του Δένδια;
    Τι μπορεί να είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στους υπουργούς και τους Αρχηγούς που βρέθηκαν στο γραφείο του για τις χριστουγεννιάτικες ευχές κι έσκασαν όλοι στα γέλια;
    Το πιθανότερο είναι να τους είπε ότι … “λεφτά υπάρχουν”! Δεν δικαιολογείται τόσος …γέλωτας μόνο από το πνεύμα των Χριστουγέννων.
    Ίσως οι μοναδικοί που είχαν επιπλέον λόγο για να γελάσουν με την καρδιά τους να ήταν οι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ. Ο Αποστολάκης γιατί το μέγα ρίσκο που πήρε με τα υποβρύχια του "βγήκε" και ο Μανωλάς γιατί είναι σχεδόν “τελειωμένη” η υπόθεση των μεταγωγικών ελικοπτέρων CHINOOK που μας παραχωρούν οι ΗΠΑ. Η παραχώρηση βέβαια θα κοστίσει περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια, αλλά είναι πολύ μικρό το ποσό για το υλικό που θα παραλάβουμε.
    Κατά τ΄ άλλα η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά μάλλον περνά ταραγμένα Χριστούγεννα . Τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ πάνε προς το πολύ χειρότερο και εκείνη βλέπει την όποια ευκαιρία είχε για να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία του όπως λένε οι πληροφορίες ,να εξανεμίζεται.
    Ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος που συνοδευόταν από την σύζυγό του έχει τις δικές του φουρτούνες και πρέπει γρήγορα να προετοιμαστεί για μία ακόμη σκληρή εκλογική μάχη στην Μεσσηνία.
    Ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς δεν έχει και πολλούς λόγους για να γελά. Η ΠΑ κάθε μέρα καλείται να βγάλει πέρα ένα έργο τεράστιο με μέσα πενιχρά. Δεν είναι εύκολο . Επιπλέον δεν έχει να περιμένει και πολλά στο άμεσο μέλλον. Ο εκσυγχρονισμός των F 16 που συζητήθηκε επί Αβραμόπουλου, θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση των πολιτικών εξελίξεων.
    Όσο για τον Α/ΓΕΕΘΑ; Έχει κάθε λόγο να γελά ο Μιχαήλ Κωσταράκος. Το 2014 που φεύγει τα πέτυχε όλα . Όχι μόνο παρέμεινε στην θέση του αλλά βρήκε και την επόμενη θέση και μάλιστα στο εξωτερικό. Μπορεί να απέτυχε στο NATO , εξελέγη όμως πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ όπου θα αναλάβει τον Νοέμβριο του 2015. Τι πέτυχε για τις Ένοπλες Δυνάμεις θα το δούμε και θα το κρίνουμε σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου