Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

7.Ιερόδουλες από το Ιράν κάνουν «χρυσές δουλειές» στο εμπόλεμο Κουρδιστάν



defencenet.gr
    Ούτε ο πόλεμος δεν μπορεί να «εμποδίσει» το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο. Οι κουρδικές Αρχές ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ συνέλαβαν τρεις ταξιτζίδες με την κατηγορία ότι μετέφεραν Ιρανές ιερόδουλες στην επικράτεια του Κουρδιστάν με την κάλυψη ότι είναι… τουρίστριες που επισκέπτονται την περιοχή.
    Στο συνοριακό φυλάκιο του Χατζί Ομαράν (Haji Omaran), στα σύνορα της αυτόνομης επικράτειας του Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, με το Ιράν, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν αρκετούς οδηγούς ταξί, που μετέφεραν Ιρανές που ισχυρίζονταν ότι ήταν τουρίστριες, ωστόσο, επισκέπτονταν το Κουρδιστάν για να εργαστούν ως ιερόδουλες.
    Μια πηγή της Ασφάλειας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε στο BasNews, ότι μετά από έρευνες που διεξήχθησαν από την Ασφάλεια μεταξύ των ταξιτζίδων στα σύνορα, συνέλαβαν τρεις ταξιτζίδες που μετέφεραν Ιρανές ιερόδουλες.
     «Οι τρεις ταξιτζίδες αποκάλυψαν κι άλλους οδηγούς που δουλεύουν στο ίδιο κύκλωμα και μάλιστα οι  γυναίκες, ως ανταμοιβή, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και στους ταξιτζίδες», είπε η ίδια πηγή.
    Ένας ταξιτζής είπε στις κουρδικές Αρχές ασφαλείας ότι πήγε τρεις γυναίκες σε ένα άδειο σπίτι κοντά στα σύνορα και εκεί τις παρέδωσε σε κάποιον άλλον ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για να κανονίσει τις συνευρέσεις των ιερόδουλων με τους πελάτες.
    Μια άλλη πηγή μέσα από την Ασφάλεια είπε στο BasNews ότι οι γυναίκες είναι Ιρανές και Κούρδισσες του Ιράν. Προέρχονται από το ιρανικό Κουρδιστάν αλλά και από την Τεχεράνη και εργάζονται σε σπίτια κοντά στα σύνορα. Ωστόσο, ορισμένες μεταφέρονται και στις μεγάλες πόλεις της κουρδικής αυτόνομης περιοχής».
    Όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί το Κουρδιστάν να είναι εμπόλεμη ζώνη και το Ιράν ισλαμική δημοκρατία, με την πορνεία να απαγορεύεται δια ροπάλου, αλλά το αρχαιότερο επάγγελμα μπορεί και επιβιώνει ακόμα και σε αυτές τις εντελώς αντίξοες συνθήκες. Το 2002 μόνο στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υπολογιζόταν ότι τουλάχιστον 82.000 γυναίκες εργάζονταν ως ιερόδουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου