Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

10.ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...



10.ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ...
http://www.sansimera.gr
    Το 1956, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στη Μελβούρνη. Όχι, όμως, και τα αγωνίσματα της ιππασίας, τα οποία, εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας που αποδεκάτιζε τα ζώα στην Αυστραλία, έγιναν στη Σουηδία.
    Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!
    Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.
    Tο 1977 υπήρχαν μόνο 37 άνθρωποι που ντυνόταν σαν τον Έλβις Πρίσλεϊ. Τo 1993, έφτασαν τους 48.000.
    Το 1991, ένα αεροπλάνο MD-80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας!
    Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στο βυθό του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.
    Το 1994, ένα αεροπλάνο της Αεροφλότ έπεσε, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος έδινε μαθήματα πλοήγησης στον 15χρονο γιο του. Σκοτώθηκαν και οι 75 επιβαίνοντες του αεροπλάνου.
    Το 1998, 2.541 ταχυδρόμοι δαγκώθηκαν από σκυλιά στις Η.Π.Α. Οι περισσότερες επιθέσεις (49) έγιναν στο Χιούστον.
    Το 2000 π.X. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους.
    Ένα είδος πύθωνα (Ρython reticulatus), που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.
    Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.
    Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.
    Το κτίριο της Όπερας του Καΐρου καταστράφηκε από φωτιά, το 1971. Ο πυροσβεστικός σταθμός βρισκόταν μέσα στο ίδιο κτίριο.
    Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.
    Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι «ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας» και ότι «επί διαφωνίας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου