Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

8.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ - ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (3)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
8.ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ - ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (3)
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ
    Μετά τις κόρες, τις συζύγους, τα ανίψια, τους κουμπάρους, τους συνεργάτες και η Μις Πελοπόννησος βρήκε «καταφύγιο» ως μετακλητή στη Βουλή των Ελλήνων.
    Η Ρωξάνη Παναγούλια είχε μαγέψει με την ομορφιά της τους θεατές των καλλιστείων το 1994, όταν αναδείχθηκε Μις Πελοπόννησος και στη συνέχεια Miss Personality 1994 στον διεθνή διαγωνισμό Best Model of the World, χωρίς τότε να φαντάζεται ότι σε μερικά χρόνια θα ανέβαινε και τα σκαλοπάτια της Βουλής ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Λακωνίας Λ. Γρηγοράκου και σε θέση του κλάδου επεξεργασίας κειμένου.
    Ο διορισμός του πρώην μοντέλου έγινε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 30/7/2012. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη Ρωξάνη Παναγούλια, αφού τους συνδέει κοινός τόπος καταγωγής, το χωριό Σπαρτιά Ταϋγέτου.
    Στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου είναι σχεδόν όλοι γνωστοί και συγγενείς, καθώς ο βουλευτής Λακωνίας έχει φροντίσει να διορίσει δίπλα του και τη σύζυγό του Σοφία Ανδριτσοπούλου. Η ίδια το 2010 πήρε μετάταξη από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» στον κλάδο επεξεργασίας κειμένων της Βουλής, όπως και η Ρωξάνη, ως μόνιμη υπάλληλος. Στο ίδιο γραφείο φαίνεται ότι βρίσκουν «καταφύγιο» και άλλοι στενοί συνεργάτες πολιτικών! Ειδικότερα τον Μάρτιο του 2012 διορίστηκε στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου και ο Κ. Γουβάλας συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου.
    Την ίδια περίοδο, ο μόλις 24 ωρών πρόεδρος της Βουλής Βυρ. Πολύδωρας, πρόλαβε και διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα στο γραφείο του, ενώ την «σκυτάλη» πήρε στις αρχές Αυγούστου ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Τραγάκης, ο οποίος διόρισε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού του, Καλλιόπη Λεοντή, ως μετακλητή υπάλληλο. Αφού είχε ήδη «τακτοποιήσει» στη Βουλή κόρη, γαμπρό και νύφη.
    Ο Νικήτας Σιώης, είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, όμως παραιτήθηκε επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», παρότι ήταν άνεργος!!.
    Τότε, πολλοί είχαν κάνει λόγο για πιέσεις που είχε δεχθεί προκειμένου να αντικατασταθεί από τον επιλαχόντα Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου.
    Τελικά φαίνεται πως κανείς δεν βγήκε χαμένος. Ο Αρτ. Ματθαιόπουλος είναι πλέον μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Ν. Σιώης λαμβάνει πλέον έναν «χρυσό» μισθό από τη Βουλή και δεν θα ζει κάνοντας μεροκάματα όπου βρει, όπως είχε ο ίδιος δηλώσει παλαιότερα. Ο Ν. Σιώης εργαζόταν στο παρελθόν σε μια κατασκευαστική εταιρεία, ενώ είχε διατελέσει και διαιτητής σε πρωτάθλημα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.  
    Μαζί του στις 14 Αυγούστου διορίστηκε στη Βουλή και o Γιώργος Μισιάκας, ο οποίος ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα. Λίγο νωρίτερα, στις 26/7/2012, στο κατώφλι του Κοινοβουλίου πέρασαν και με τη βούλα ως μετακλητοί ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Ανδρόνικος Σίμος. Ο πρώτος εξάδελφος του δημάρχου Στυλίδας και γνωστού ηθοποιού, ο οποίος είχε εκλεγεί την 6η Μαΐου στον νομό Φθιώτιδας αλλά τελικά τον Ιούνιο δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, έχει αναλάβει θέση διευθυντή στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου.  
    Ο Ανδρ. Σίμος, από την άλλη, βιοτέχνης, απέτυχε να εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή στην Α΄ Αθηνών.
Από τη ΔΗΜΑΡ ως μετακλητοί τοποθετήθηκαν μέσα στον Αύγουστο του 2012 κομματικά στελέχη, όπως η Χαρά Ζαράνη, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής στην Πρέβεζα, η Ερση-Βασιλεία Βουδούρη, η οποία το 2010 ήταν υποψήφια στον συνδυασμό του Γρηγόρη Ψαριανού, που ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Σωτήρης Μαυροκεφαλίδης, συγγενής με τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, υποψήφιο με τη ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Αθηνών.
    Τους δικούς του ανθρώπους φρόντισε να «τακτοποιήσει» και ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, όπως την Αγλαΐα Μπαλαμάτση, η οποία επιμελούνταν τις ιστοσελίδες του ΠΑΣΟΚ. Η Α. Μπαλαμάτση προσλήφθηκε ως μετακλητή και μονιμοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2010.
    Μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής είναι από το 2008 και οι παλαιοί συνεργάτες του από το υπουργείο Εξωτερικών, οι οποίοι τον είχαν ακολουθήσει στη Βουλή αρχικά ως μετακλητοί στο γραφείο του, όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ: η ιδιαιτέρα του Γεωργία-Αναστασία Σαμιώτου, η Καλλιόπη Πετροπούλου, η Μαρία Πουρή και η Αγγελική Κατραμάδου, όπως και ο Χρήστος Τζουτζουράκης, ο οποίος πήρε μετάταξη στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας το 2008. Μαζικά μονιμοποιήθηκαν το 2010 και οι υπόλοιποι, που υπηρετούσαν ως μετακλητοί από το 2008. Μεταξύ αυτών, η Χριστίνα Τσερμεντσέλη, η οποία παλαιότερα εργαζόταν μαζί με τον πατέρα της στο Πολιτικό Γραφείο του πρώην υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Χάρη Καστανίδη, η Ντίνα Καπρινιώτη, παλιά συνεργάτις του Κ. Σκανδαλίδη και υπάλληλος της Χαριλάου Τρικούπη στο γραφείο Τύπου, η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, που εργαζόταν στο γραφείο Εκδηλώσεων και Κινητοποιήσεων του κόμματος και η Ελευθερία Καπένη, ειδική συνεργάτις της Φώφης Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς.
    Παλαιότερα το 2004, ο Στέλιος Παπαθεμελής διόρισε στη Βουλή την κόρη του Ελένη, ενώ έναν χρόνο μετά στη Βουλή διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος και η κόρη του Δ. Τσοβόλα, Λυδία. Υπάλληλος της Βουλής είναι επίσης η Βασιλική - Γεωργία Σεχιώτη, κόρη του πρώην υπουργού Αναστάσιου Σεχιώτη, ενώ στη Βουλή είχε τοποθετήσει τον γιο του Σωτήρη ως μετακλητό υπάλληλο το 2008 και ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Λεβέντης.
    Ο πρώην βουλευτής Αδάμ Ρεγκούζας είχε διορίσει σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό του γραφείο το 2004 την κόρη του Νικολέτα, η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε. Παράλληλα, πήγε με απόσπαση στο πολιτικό του γραφείο η εκπαιδευτικός σύζυγός του, Αγγελική Λεούδη. Μεταξύ άλλων, γνωστά ονόματα, όπως η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη, Λώρα, και η κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, Στεφανία, που μονιμοποιήθηκαν το 2002.
    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή διόρισε τον κουνιάδο του Ν. Χαλακατεβάκη, ο οποίος παλαιότερα ήταν και ειδικός σύμβουλός του στη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον κουμπάρο και την κουμπάρα του, ενώ μόνιμοι «κάτοικοι» Βουλής έγιναν και οι δύο στενοί του συνεργάτες Δ. Παπαγιάννης και Ν. Στεφάνου.
    Από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή πέρασε και ο πατέρας του βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, Κώστας, ενώ το ίδιο ισχύει και με τη σύζυγο του βουλευτή, Άρτεμη Πάνου. Υπάλληλοι Βουλής είναι και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, και η γυναίκα του Αλεξάνδρα Μουρτζά, που έχει μονιμοποιηθεί από το 2002 στη Βουλή. Διορισμένη, επίσης, στο γραφείο του τέως προέδρου, και συγκεκριμένα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είναι και η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μερόπη Καλδή.
    Στη Βουλή διορίστηκε το 2004 και η γραμματέας του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου, Αμαλία Κυπαρίσση. Την ίδια χρονιά στη Βουλή μονιμοποιήθηκε και ο Κ. Βυζοβίτης, αδελφός της Ντόρας Βυζοβίτου (στενής συνεργάτιδας του πρώην πρωθυπουργού και στενής φίλης της Νατάσας Καραμανλή) και γιος του Χ. Βυζοβίτη, του εκλιπόντος πρώην βουλευτή της ΝΔ στην Πέλλα. Η Ντ. Βυζοβίτου είναι επίσης υπάλληλος της Βουλής.
    Στην «οικογένεια» της βουλής «μέλος» είναι από το 2007 και η σύζυγος του άλλου αδελφού Τάσου Βυζοβίτη, Αλεξάνδρα Κρυστάλλη, η οποία είχε διοριστεί ως μετακλητή στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
    Στη Βουλή ξεκίνησε την πορεία του ως μετακλητός υπάλληλος και ο πρώην βουλευτής της Β΄ Πειραιώς και γόνος μιας εκ των μεγαλύτερων μανιάτικων οικογενειών, Γ. Κουράκος, ο οποίος μονιμοποιήθηκε το 2002. Παραιτήθηκε λόγω εκλογής του το 2004 και επανήλθε στην υπηρεσία του το 2007, όταν δεν επανεξελέγη.
    Με πολύ μικρή προϋπηρεσία στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή μονιμοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο και η σύζυγος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Α. Σκορδά, Αθανασία Μπούτσικα. Ακριβώς η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε για τον πρώην ειδικό γραμματέα της πολικής επιτροπής της ΝΔ, Στάθη Τριάντη, ο οποίος διορίστηκε στο γραφείο του κόμματος μετά τις εκλογές του 2007 και μονιμοποιήθηκε έπειτα από έναν χρόνο (Realnews, 2/9/2012).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου