Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

10.ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ, ΕΞΙ ΤΟ ΛΑΔΟΞΥΔΟ!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ, ΕΞΙ ΤΟ ΛΑΔΟΞΥΔΟ!
Δημήτριος Μπελιβανάκης Αντιστράτηγος ε.α. (Σ.Σ.Ε. 1973)
            Άκουσα σήμερα 11/10/14 δια στόματος του πρωθυπουργού, ότι θα μας επιστραφούν από τον επόμενο μήνα ΤΑ ΜΙΣΑ χρήματα από τις περικοπές που μας έγιναν, και από την επόμενη χρονιά, θα παίρνουμε και τα αναδρομικά (τα μισά φυσικά και πάλι) των δύο προηγούμενων χρόνων. Αυτό, μου θύμισε την παλιά απατεωνίστικη τρικλοποδιά μερικών απατεωνίσκων μπακάληδων, που, προκειμένου να μπερδέψουν τις νοικοκυρές που πήγαιναν να ψωνίσουν και να τις κατακλέψουν, χρησιμοποιούσαν την ως άνω ρήση. Ή, εάν θέλετε ακόμη, ένα Ελληνικό έργο, δεν θυμάμαι τον τίτλο του, που ένας ηθοποιός, εάν θυμάμαι καλά ο Στάθης Ψάλτης, χρωστούσε χρήματα σε κάποιον. Όταν τον συνάντησε και τον «στρίμωξε» να του επιστρέψει τα δανικά, εκείνος άρχισε να μετράει τα χιλιάρικα που του έδινε. Όταν έφτασε στο τρία, ρώτησε τον δανειστή πόσων ετών είναι ο γιός του. Εκείνος του απάντησε δεκαοκτώ. Τότε ο Ψάλτης συνέχισε το μέτρημα από το δεκαεννέα. Με μερικά τέτοια κόλπα, όπως την ηλικία της πεθεράς του κ.λ.π., έφτασε να του δώσει λιγότερα από το ένα δέκατο από αυτά που του χρωστούσε, και έφυγαν και οι δύο ευχαριστημένοι. Βέβαια, όταν θα καταλάβαινε το λάθος του ο δανειστής, θα ήταν αργά.
            Αναρωτήθηκα λοιπόν, εάν το ΧΑΡΒΑΡΝΤ μαθαίνει τέτοια Μαθηματικά στους φοιτητές του. Επειδή όμως το θεώρησα πολύ «μπακάλικο» για ένα Πανεπιστήμιο του επιπέδου του ΧΑΡΒΑΡΝΤ, σκέφθηκα ότι μάλλον επίτηδες το είπε, χρησιμοποιώντας την παλιά μπακάλικη μέθοδο, σκεπτόμενός ότι: «Δεν μπορεί, θα μπερδέψω μερικούς. Όσοι και εάν είναι αυτοί, κέρδος θα έχω». Γιατί, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας, απόφοιτος του ΧΑΡΒΑΡΝΤ,  να μπερδεύει τόσο πού τα πράγματα, ώστε τα μισά χρήματα από τα δικαιούμενα, και τα μισά από τα αναδρομικά να γίνονται πάνω από τα τρία τέταρτα! Δηλαδή, ο Μητσοτάκης, όταν μας έλεγε ότι οι αυξήσεις που μας έδινε ήσαν 0%+0%=14%, είχε απόλυτο δίκιο! Κι’ εμείς οι ανίδεοι τον κατηγορούσαμε! Όμως, «ουαί κι’ αλλοίμονο» εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος «Τόόόσο, μα τόσο πολύ αγαπάει τους Στρατιωτικούς», όπως λέει, που σε κάθε ευκαιρία τους εκθειάζει, χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους για να παραπλανήσει αυτούς που αγαπά! Γιατί εάν με τέτοιο τρόπο μου δείχνουν την αγάπη τους αυτοί που με αγαπούν, τότε προτιμώ τους εχθρούς μου.
            Αναρωτήθηκε ο κύριος πρωθυπουργός που θα βρίσκαμε τα λεφτά εάν δεν είχαμε βγάλει πρωτογενές πλεόνασμα. Μα η απάντηση κύριε πρωθυπουργέ, είναι εξαιρετικά απλή. Εκεί που τα βρήκατε για τους δικαστές, και μάλιστα εν μια νυκτί! Εσείς βγάλατε το ΧΑΡΒΑΡΝΤ, όχι εγώ. Δεν επιτρέπεται λοιπόν εγώ να σας κάνω υποδείξεις για τόσο απλά πράγματα! Τώρα, εάν τα είχατε συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό, όπως διατείνεστε, από πέρυσι, δεν πειράζει, τώρα συντάσσετε τον προϋπολογισμό του 2015. Βάλτε λοιπόν μέσα και τα δικά μας χρήματα. Από δικαιολογίες κύριε πρωθυπουργέ, άλλο τίποτε. Όμως, μην ξεχνάτε ότι «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια». Και ο καιρός για τα «παραπούλια» κύριε πρωθυπουργέ, είναι πολύ-πολύ κοντά. Και τότε να δώ πού θα πάτε να κρυφτείτε! Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι «Ένστολοι» όπως μας αποκαλείτε, αποστασιοποιήθηκαν πλέον, δεν είναι τα πρόβατα που σας έπεισαν οι παρατρεχάμενοι που σας «λιβανίζουν», και «ΤΙΜΩΡΟΥΝ».
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου