Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

10. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/2014 για την 28η Οκτωβρίου 1940

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/2014   για την 28η Οκτωβρίου 1940
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ &ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ   (ΝΠΙΔ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 30   ΠΕΡΑΙΑ ΤΚ 57019
THΛ: 6983502502
E-MAIL:syndesmosdthermaikoy@gmail.com
ΠΕΡΑΙΑ 22/10/2014
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/2014   για την 28η Οκτωβρίου 1940
     28η Οκτωβρίου. Ημέρα εθνικής έξαρσης και υπερηφάνειας για τους απανταχού Έλληνες.
    Για άλλη μια φορά η Ελλάδα ξυπνά σε κατάσταση συναγερμού. Οι Έλληνες έχουν τώρα απέναντί τους τον ιταλικό φασισμό. Παρά όμως τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το χιόνι, την παγωνιά και την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε υποταγή, σύσσωμος ο ελληνισμός με σθένος και πίστη στην πατρίδα, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του πάτριου εδάφους και το αίμα των περασμένων ένδοξων αγώνων του έθνους που κρύβει στα έγκατά του.( Οι Έλληνες στρατιώτες στα στρατόπεδα, όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα υπερασπιστούν την πατρίδα, πυροβολούσαν από την χαρά τους. ‘Όταν τους είπαν ότι αν δεν σταματήσουν δε θα πολεμήσουν αμέσως όλοι σταμάτησαν).
    Η νίκη στην Ήπειρο και την Αλβανία είναι η πρώτη στη ξηρά του Β’ μεγαλύτερου πολέμου της ανθρωπότητας που ανοίγει το δρόμο για τις άλλες νίκες των Συμμάχων.
    Αυτό που γιορτάζουμε ΔΕΝ είναι ο πόλεμος ΑΛΛΑ το πάθος για την πατρίδα και το ένδοξο παρελθόν και την ανάγκη για ελευθερία.
    Ήταν η αρχή μιας εκστρατείας που όλοι τη λένε "Έπος" και που κάλυψε ένα ένδοξο μέρος της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας μας.
    Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία! Και οι ήρωες της γενιάς του 1940 είχαν και αρετή και τόλμη.
    Είπαν το ιστορικό «ΟΧΙ». Το «ΟΧΙ» που ηχεί ακόμη στην ανθρωπότητα σημαδεύοντας την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, την αγάπη των Ελλήνων προς την πατρίδα και την προσήλωση στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ελευθερίας.
    Δε γιορτάζουμε τη νίκη κατά του εχθρού ούτε τις συνέπειες του πολέμου, αλλά την επέτειο όπου μέσα από αυτόν μάθαμε να αγωνιζόμαστε ομαδικά για το κοινό συμφέρον. Επιπλέον καταφέραμε να σμιλέψουμε ξανά την ελληνική ψυχή και ανεβάσαμε ψηλά την εθνική υπερηφάνεια και τη δόξα που κληρονομήσαμε.
    Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με ένα ιστορικό δίλημμα: ναι ή ΟΧΙ στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; Και επέλεξε ένα γενναίο ΟΧΙ ενάντια σε κάθε πρόγνωση, ενάντια σε κάθε λογική. Από το σπίτι του Μεταξά μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό αυτού εδώ του τόπου, ο Έλληνας βροντοφώναξε ΟΧΙ κι αυτό το ΟΧΙ έγινε ΑΕΡΑΣ ο οποίος έμελλε να χαραχθεί στην ιστορική μνήμη συνοπτικά με την ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
    Ο λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη πως είναι ικανός για μεγαλεία, πως έχει αξίες, ήθη και ιδανικά και πως ξέρει να προστατεύει την πατρίδα και το σπίτι του. Σε ένα τόσο σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο, ένας τέτοιου είδους λαός, μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ενοχλητικός, αν όχι επικίνδυνος από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου.
   Αποτίουμε παράλληλα φόρο τιμής στους  ήρωες και αγωνιστές  , αφού, το ιστορικό δίδαγμα της 28ης Οκτωβρίου, προσδιορίζει το καθήκον και το χρέος του ελληνισμού και στη σημερινή εποχή.
    Με το έπος του ’40, η Ελευθερία βρήκε το σπίτι της στον τόπο μας! Ας αναλογιστούμε τα μηνύματα της ημέρας της 28ης Οκτωβρίου  ώστε να αγωνιστούμε όπως εκείνοι μάχονταν στην Πίνδο. Ας αλλάξουμε νοοτροπία τότε και ας δώσουμε πλέον τη δύναμη στη δημοκρατία και σε αυτό που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Για να ψάλλουμε ξανά τον ίδιο Εθνικό ύμνο! Για να κυμματίζουμε την ίδια σημαία!
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Για το Δ.Σ.  Ο Πρόεδρος   Βασίλειος Διαμαντίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου