Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

1.Συνελήφθησαν 10 ‘’αποκλειστικές νοσοκόμες’’ σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας .

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1.Συνελήφθησαν 10 ‘’αποκλειστικές νοσοκόμες’’ σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας .
    Έπειτα από διενέργεια ελέγχων σε δυο νοσοκομεία, σε Αθήνα και Νίκαια, επί δύο συνεχόμενα βράδια (Πέμπτη και Παρασκευή), οι αστυνομικοί των Τμημάτων Αλλοδαπών Αθηνών και Πειραιά συνέλαβαν 10 γυναίκες που έκαναν τις αποκλειστικές νοσοκόμες δίχως να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μία Ελληνίδα και εννέα αλλοδαπές (έξι υπήκοοι Γεωργίας, δύο Αλβανίας και μία Καζακστάν), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου. Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε επτά από αυτές διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.
    Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
    Οι συλληφθείσες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου