Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

1.Επτά χώρες θα δώσουν όπλα στους Κούρδους

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Επτά χώρες θα δώσουν όπλα στους Κούρδους
http://www.real.gr/
    Επτά χώρες, πέραν των ΗΠΑ, έχουν δεσμευτεί ότι θα παραδώσουν όπλα στις κουρδικές δυνάμεις προκειμένου να τις βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.
    «Πέρα από τη στήριξη των ΗΠΑ και της ιρακινής κυβέρνησης, 7 χώρες -η Αλβανία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Δανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία- έχουν δεσμευτεί ότι θα προμηθεύσουν τις κουρδικές δυνάμεις με όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται κατεπειγόντως» ανέφερε ο Χέιγκελ σε ένα δελτίο Τύπου του υπουργείου του.
    Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως στη Γενεύη την επόμενη Δευτέρα για να εξετάσει τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις ανταρτών στο Ιράκ, αναφέρει μία ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών που εξεδόθη χθες.
    Το αίτημα, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ιράκ, υποστήριξαν κράτη όπως η Αίγυπτος, εκ μέρους των Αραβικών κρατών, το Ιράν, οι ΗΠΑ και χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προστίθεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου