Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

5.Σαφάρι τον Αύγουστο για την παράνομη στάθμευση

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
5.Σαφάρι τον Αύγουστο για την παράνομη στάθμευση
Μήπως νομίζει κανένας ότι θα βελτιωθεί στο παραμικρό η κατάσταση?
Πάλι όλοι οι δρόμοι θα είναι ‘’πιασμένοι’’.
Πάλι τα διπλοπαρκαρισμένα θα βασιλεύουν.
Πάλι εμείς οι υπόλοιποι θα βρίζουμε….
Κατά τα άλλα, θα γίνει…’’Σαφάρι’’. Για ελέφαντες ?
    Ξεκινούν οι έλεγχοι του δήμου Θεσσαλονίκης για παράνομη στάση και στάθμευση οχημάτων.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι έλεγχοι θα διενεργούνται από το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών της Διεύθυνσης Προσόδων και Πόρων μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η αρμοδιότητα των ελέγχων ανατέθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
    Επισημαίνεται ότι σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης οι ενστάσεις – αντιρρήσεις κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων (κλήσεων) παράνομης στάθμευσης, θα εξετάζονται από το Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων & Πόρων.
    Η διάθεση καρτών ωριαίας στάθμευσης σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.α. συνεχίζεται από το Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, οδός Βασ. Γεωργίου Α΄1, 2ος όροφος, γραφείο 235 Γ΄, τηλέφωνα 2313317273 και 2313317268).
    Όπως δήλωσε στο ΡΘ ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για θέματα δημόσιας τάξης, Λ. Κιοσέογλου, οι έλεγχοι θα αρχίσουν μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να είναι σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.
    Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα μπουν οι χώροι ελεγχόμενης στάθμευσης και χώροι στάθμευση μόνιμου κατοίκου του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
    Ωστόσο έχουν ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών οι αρμοδιότητες των ελεγκτών να επεκταθούν επίσης στην παράνομη στάθμευση και στα διπλοπαρκαρισμένα.
    Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου, δεν έχουν λάβει απάντηση από το υπουργείο.
"Οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν ότι τελειώνουν οι μέρες που ο κάθε οδηγός έκανε ότι ήθελε" τόνισε ο κ. Κιοσέογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου