Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

10.Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
10.Φυσική  Ιατρική  και  Αποκατάσταση
Πασχάλης  Π.  Καλούδης Γενικός  Αρχίατρος ε.α. Φυσίατρος  και  Ομοιοπαθητικός
    Η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση είναι η ιατρική ειδικότητα, που ασχολείται με την πρόληψη, τη διατήρηση και την ανάκτηση της ικανότητας του ανθρώπου για φυσιολογικές δραστηριότητες και λειτουργίες. Προωθεί με σύγχρονα και παραδοσιακά επιστημονικά μέσα την εξατομικευμένη θεραπεία και αποθεραπεία. Η ειδικότητα αυτή εμφανίστηκε στο δυτικό κόσμο εδώ και περισσότερο από 100 έτη. Στην Ελλάδα ασκείται σε ορισμένα κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία, αλλά και σε ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης. Ο Φυσίατρος μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που δυσλειτουργεί και πονά, ανεξάρτητα από τις αιτίες που τον κάνουν να υποφέρει.
    Κάθε άνθρωπος είναι μία, μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα, ένα πρόσωπο. Για το λόγο αυτό η εξατομίκευση είναι το κρίσιμο διαφοροποιό στοιχείο της επιτυχίας κάθε φυσιατρικής εκτίμησης και θεραπείας. Ο Φυσίατρος εξετάζει τον ασθενή και αφού λάβει υπόψη του ποικίλες παρακλινικές εργαστηριακές εξετάσεις καταρτίζει τη στρατηγική της σφαιρικής ( για ολόκληρο τον άνθρωπο ) επαναλειτουργίας του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του καθενός, με ποικιλία ειδικών φαρμάκων και πρωτοποριακές θεραπευτικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης και της σύγχρονης φυσικοθεραπείας.
    Αντιμετωπίζονται ποικίλες παθήσεις και τραύματα όλων των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού ( κυρίως του μυοσκελετικού, του νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως και του δέρματος ), που δημιουργούν πρόσκαιρη ή χρόνια δυσλειτουργία.
Παραδείγματα παθήσεων, κακώσεων και άλλων εφαρμογών :
Αρθρίτιδες, Αρθροπάθειες, Περιαρθρίτιδες, Τενοντίτιδες, Επώδυνα Σύνδρομα και Κακώσεις, Ινομυαλγία, Μικροτραυματισμοί που προκαλούν χρόνια δυσλειτουργία, βλάβες Μηνίσκων, Οστεοπόρωση, Οστεοαρθρίτιδα, Δισκοπάθειες, ΣπονδυλαρθρίτιδαΣκολίωση σπονδυλικής στήλης, Αυχενικό Σύνδρομο, Αυχεναλγία, Ραχιαλγία, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Διαστρέμματα, Αθλητικές Κακώσεις, Νευρίτιδες, Νευραλγίες, Παγιδευτικά Σύνδρομα περιφερικών νεύρων, Παραλύσεις, Δυσκαμψίες, Ατροφίες, Μυαλγίες, Μυοπάθειες, Αποκατάσταση Καταγμάτων, Ρευματικά Νοσήματα, Αναπτυξιακές Διαταραχές, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, Σύνδρομα Υπέρχρησης και Καταπόνησης, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Παροδικά Ισχαιμικά Επεισόδια, Νόσος Parkinson, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Μεταλοιμώδεις Πολυνευρίτιδες, Πνευμονοπάθειες, Επαγγελματικές παθήσεις ή βλάβες, Παραπληγία, Ακράτειες, Χρόνια Έλκη, Αποστήματα, Δυσλειτουργίες από Καρδιοπάθειες και Αγγειοπάθειες, Αρτηριοσκλήρωση, Μεταβολικό Σύνδρομο, Παχυσαρκία, Σωματική Εξάντληση, Κεφαλαλγίες, Υποτροπιάζοντα Νοσήματα, Χρόνια Νοσήματα, εξατομικευμένη Μετεγχειρητική Αποκατάσταση μετά από Ολική Αρθροπλαστική κλπ, Θεραπευτική Άσκηση, Προπονητική Άθληση και πολλές άλλες.
Η Ιατρική είναι μία και ενιαία.
    Ο συνδυασμός της συμβατικής ή κλασικής δυτικής ιατρικής με τη σύγχρονη διαγνωστική τεχνολογία και πρωτοποριακές θεραπευτικές μεθόδους, την oμοιοπαθητική, τις ενεργειακές θεραπείες, αλλά και την παραδοσιακή βοτανοθεραπεία, τη φυσιορυθμιστική και την ορθομοριακή - ορθοκυτταρική θεραπευτική, το βιοσυντονισμό, την καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση της κινητικής συμπεριφοράς και της ενεργειακής ανάλωσης, την ορθολογική λειτουργική διατροφή ( ειδικές δίαιτες, θεραπεία δυσανεξίας, αποτοξίνωση κλπ ),
την εξατομικευμένη θεραπευτική γυμναστική, αλλά και τη σωστή εφαρμογή των φυσικοθεραπειών
εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό διαγνωστικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ
ΙΛΙΣΙΩΝ 4, ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ
ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 37, ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
210-62.55.453  /  69.44-57.57.59
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ :http://www.omoiopathitiki-kaloudis.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου