Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

10.Επί τάπητος τα σενάρια για στρατιωτικούς

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Επί τάπητος τα σενάρια για στρατιωτικούς
Προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα κάνουν ότι περνάει και δεν περνάει από το χέρι τους, για να μην δώσουν αυτά που έκλεψαν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ.
Δεν τους ενδιαφέρει το ΝΟΜΙΜΟ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, αλλά το ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ.
Θα κάνουν αυτό που θα κάνουν, εμείς θα κάνουμε πάλι προσφυγές κτλ, θα φτάσουν στο ΣΤΕ, θα ξαναδικαιωθούμε φυσικά, και μία από τα ίδια. Εν τω μεταξύ όμως, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΡΙΑ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, και αυτό είναι που θέλουν.
Και πάει λέγοντας
Αφού δεν υπάρχει κανένας ‘’μπαλάτος’’ να τους βουτήξει, να τους βάλει στο τραπέζι, να τους τρίψει στα μούτρα τις αποφάσεις, να τους βάλει να υπογράψουν με το καλό ή με το ζόρι ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, μην περιμένετε ‘’χα’ί’ρι’’. Διακόπτες δεν έχουμε, ούτε δρόμους και λιμάνια μπορούμε να κλείσουμε. Ούτε και τίποτα άλλο. Ή μήπως μπορούμε ?
http://www.kathimerini.gr/
Προφανώς ο αρθρογράφος, στην καλύτερη περίπτωση, μεταχειρίζεται τον ανύπαρκτο όρο ΕΝΣΤΟΛΟΙ γιατί αυτό βλέπει να κάνουν και οι άλλοι.
Άλλη περίπτωση, είναι να μην γνωρίζει ελληνικά.
Υπάρχει και Τρίτη περίπτωση……….να ακολουθεί την ‘’γραμμή’’ του συστημικού ΜΜΕ που υπηρετεί.
    Πρόταση για «κούρεμα» τόσο των αναδρομικών που περιμένουν οι ένστολοι στρατιωτικοί όσο και των αποδοχών που βάσει των δικαστικών αποφάσεων θα έπρεπε να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.
    Σε μία προσπάθεια να «συμμορφωθεί» με τις δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να μην εκτροχιαστεί η δημοσιονομική πολιτική, το οικονομικό επιτελείο έχει διαμορφώσει σειρά σεναρίων που οδηγούν στη μερική αποζημίωση των ενστόλων στρατιωτικών .
    Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τους κ. Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο για τις λύσεις που υπάρχουν. Η συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των ενστόλων στρατιωτικών την ερχόμενη Δευτέρα αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί, ενώ στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της να αποκαταστήσει εν μέρει τις αποδοχές των ένστολων στρατιωτικών, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό. Οι λεπτομέρειες για τα ποσά και τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού.
    Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μάλιστα ότι δεν μπορεί η ικανοποίηση των ενστόλων στρατιωτικών να θέσει σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό και ταυτόχρονα δεν γίνεται να επιβαρυνθεί υπέρμετρα το σύνολο της κοινωνίας για να καλυφθούν οι απαιτήσεις μίας επαγγελματικής ομάδας.
    Μάλιστα, τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν την πρόσφατη επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη ότι κυβέρνηση καθορίζει τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η Δικαιοσύνη.
    Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις προβλέπουν την αποζημίωση των ενστόλων στρατιωτικών για τις απώλειες που είχαν από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα λόγω των περικοπών που υπέστησαν και παράλληλα αναφέρουν ότι οι αμοιβές μειώθηκαν περισσότερο από το αποδεκτό. Στο πλαίσιο αυτό, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι ανοικτές σε ερμηνείες και για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε αμέσως τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).
    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ προκύπτει η δυνατότητα οι αμοιβές των ενστόλων στρατιωτικών να μην επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα υποστούν μειώσεις οι ένστολοι στρατιωτικοί σε σχέση με το τι λάμβαναν τον Ιούλιο του 2012, αλλά μικρότερης κλίμακας από αυτές που επιβλήθηκαν τότε. Δηλαδή, θα υποστούν ένα «κούρεμα» σε σύγκριση με το τι περιμένουν να λάβουν τώρα. Αρμόδια στελέχη, δε, επισημαίνουν ότι, εκτός από τη μικρότερη μείωση που θα επιβληθεί στις αποδοχές των ένστολων στρατιωτικών , θα προχωρήσει και κάποιος συμψηφισμός με το «κοινωνικό μέρισμα» που εισέπραξαν φέτος τον Μάιο αλλά και με τις αυξήσεις που έλαβαν τόσα χρόνια εξαιτίας του ότι ήταν η μοναδική κατηγορία υπαλλήλων στο Δημόσιο που δεν είχαν «παγώσει» οι μισθολογικές τους προαγωγές.
 Αναδρομικά ποσά
    Επίσης, σε ό,τι αφορά την επιστροφή των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν, και αυτά θα είναι «κουρεμένα» έναντι των προσδοκώμενων από τους ενστόλους στρατιωτικούς ποσών, δεδομένου ότι θα υπολογιστούν με βάση τον νέο μισθό τους, όπως αυτός θα διαμορφωθεί από εδώ και στο εξής. Μάλιστα, τα αναδρομικά αναμένεται να καταβληθούν σε δόσεις με τα σενάρια να προβλέπουν την πλήρη εξόφλησή τους ακόμα και σε βάθος πενταετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου