Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

1.ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ( 4 )

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1.ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ( 4 )
Ληστεία με λεία 120.000 ευρώ στην Θεσσαλονίκη -Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών
    Σε περίπου 120.000 ευρώ ανέρχεται η λεία της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε   σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Επανομής στη Θεσσαλονίκη.
    Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που εισέβαλαν γύρω στις 10 το πρωί σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και με την απειλή όπλου άδειασαν τα ταμεία και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους.
Βγήκαν όπλα και μαχαίρια στα διόδια της Καβάλας- Απίστευτος διαπληκτισμός στη μέση του δρόμου!
thrakitoday.com
    Συνελήφθησαν στον κόμβο Αγίου Σύλλα Καβάλας, της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, τέσσερα άτομα, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 26 και 30 ετών, μία 26χρονη υπήκοος Γαλλίας και ένας 47χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης.
    Ειδικότερα, στο σταθμό διοδίων Μουσθένης της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μετά από διαπληκτισμό, οι τρεις αλλοδαποί δράστες προξένησαν φθορές με τα χέρια και τα πόδια, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 47χρονου, ο οποίος αρχικά κινήθηκε με το όχημά του προς τον 26χρονο και στη συνέχεια επιχείρησε να πλήξει με μαχαίρι τον 30χρονο, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από τους δύο.
    Ακολούθως, ο 26χρονος, απείλησε τον 47χρονο με πιστόλι και ο 47χρονος επιβιβάστηκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.
    Μετά την καταγγελία του περιστατικού, η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν και να συλληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι δράστες.
    Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 πιστόλι κρότου – αερίου
12 φυσίγγια κρότου – αερίου
3 μαχαίρια, συνολικού μήκους από 17 έως 22 εκατοστά
    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Συνελήφθη 17χρονη που ''ξάφριζε'' πορτοφόλια σε λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη
    Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης σωρεία κλοπών πορτοφολιών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2014, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, κατά την παραμονή τους σε λαϊκές αγορές της Σταυρούπολης και του Κορδελιού. Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες, στο Κορδελιό, 17χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
    Ειδικότερα, η συλληφθείσα, πρωινές ώρες χθες, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες συνωστισμού και πολυκοσμίας, που επικρατούσαν σε λαϊκή αγορά του Κορδελιού, αφαίρεσε από τσάντα 53χρονης, ένα πορτοφόλι, έγινε όμως αντιληπτή και τελικά συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.
    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 17χρονη, κατά το τελευταίο δίμηνο, αφαίρεσε με έντεχνο τρόπο, τα πορτοφόλια επιπλέον πέντε ανυποψίαστων πολιτών, σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Σταυρούπολης και Κορδελιού. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε 900 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
    Με αφορμή τις προαναφερόμενες υποθέσεις και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, προτείνονται τα ακόλουθα:
ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΟΠΩΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ
    Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
    Μην βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού
    Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
    Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
    Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας
    Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος αποπειραθεί να σας πάρει την τσάντα ή το πορτοφόλι
    Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα ή το πορτοφόλι, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.
Έμπορος ναρκωτικών με 20 δέματα κοκαΐνης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη
    Αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε σπίτι, στην περιοχή της Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό δεμάτων κοκαΐνης και τη συνακόλουθη σύλληψη αλλοδαπού εμπόρου ψυχοτρόπων ουσιών. Για την υπόθεση, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, στην Καλαμαριά, 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Συγκεκριμένα, στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου διακινητή, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
20 αυτοσχέδια δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 79,7 γραμμαρίων
μικροποσότητα κάνναβης
410 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
ζυγαριά ακριβείας
3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του και
3 κάρτες SIM
    O συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στις Σέρρες η πρώτη φυλάκιση χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλου στην Ελλάδα
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ τόσο στους νεαρούς, όσο και στο δικαστήριο. Και λίγα του ‘’έρριξε’’.
Η ποινή έπρεπε να είναι ΑΝΑΛΟΓΗ με το αδίκημα, το δε «οφθαλμόν αντί…» ευχής έργο θα ήταν να εφαρμοζόταν.
    Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σήμερα σε κάτοικο της Κάτω Καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο Σερρών σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
    Πριν από μερικούς μήνες, ο καταδικασθείς εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν τον σκύλο.
    Ο ιδιοκτήτης του ζώου, δικάστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο, χωρίς αναστολή.
    Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι' αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων.
    Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.
    Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου