Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

9.Στη φυλακή πρώην δήμαρχος της Ημαθίας για υπεξαίρεση χρημάτων που είχαν δοθεί στη μνήμη των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
9.Στη φυλακή πρώην δήμαρχος της Ημαθίας για υπεξαίρεση χρημάτων που είχαν δοθεί στη μνήμη των 21 μαθητών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη
Τα ονοματάκια τους, γιατί δεν τα γράφετε ??? Δεν έχουν ?????
    Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για τον πρώην δήμαρχο Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και τον πρώην ταμία οι οποίοι κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αφορούσαν μεταξύ άλλων σε επιχορήγηση που είχε δοθεί από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή έργων στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στα Τέμπη.
    Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006. Ανάμεσα στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγήθηκε ο δήμος από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, το έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο.
    Παρόλο που ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την υπεξαίρεση, τελικά καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, ενώ στον ταμία επιβλήθηκε η ποινή των 10 χρόνων κάθειρξης με αναστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου