Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

4.Η Daily Mail «χτυπά» τον Γιούνκερ: Είναι ένας μπεκρής που πίνει κονιάκ για πρωινό

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
4.Η Daily Mail «χτυπά» τον Γιούνκερ: Είναι ένας μπεκρής που πίνει κονιάκ για πρωινό
Η συνάντηση που στόλισε τους συνομιλητές του με «γαλλικά»
    Μετά τη Sun τώρα και  Daily Mail συντάσσεται στη γραμμή... πολέμου που έχει χαράξει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν. Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Γιούνκερ μέθυσο, επικαλούμενη, μάλιστα, σχετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.
    Συγκεκριμένα, η Daily Mail αναφέρει ότι η αδυναμία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο ποτό είναι κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες, ενώ επικαλείται ανώτατο Βρετανό αξιωματούχο που υποστηρίζει ότι «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχονται ότι ο Γιούνκερ είναι ο λάθος άνθρωπος για αυτή την θέση, αλλά έχουν υποχωρήσει στους Γερμανούς». «Ας τους αφήσουμε να ψηφίσουν δημοσίως, ώστε να ξέρουμε σε ποιον να ρίξουμε το φταίξιμο, όταν τα κάνει χάλια», συμπληρώνει.
    Θέλοντας να τεκμηριώσει ότι ο Γιούνκερ είναι γερό ποτήρι και άρα ακατάλληλος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, μάλιστα, η Daily Mail παραθέτει δηλώσεις διαφόρων πηγών επί του θέματος:
    «Ο κ. Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωϊνό», σύμφωνα με ανώτερη διπλωματική πηγή
Ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνάντησης φέρεται να ήταν τύφλα στο μεθύσι και να χρησιμοποιήσει επανηλημμένως τη λέξε γ@@@@@ο.
    Γερμανικό περιοδικό αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Προσοχή! Αλκοστέστ!» ότι «ο Γιούνκερ έπινε πάρα πολύ για πολλά χρόνια».
    Κορυφαία Ολλανδή πολιτικός τον αποκάλεσε «πεισματάρη πότη» αναγκάζοντας τον Γιούνκερ να εκδώσει μια οργισμένη διάψευση.
    Απεσταλμένος της ΕΕ, συνεχίζει η Daily Mail, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Γιούνκερ είναι το χειρότερο κρυμμένο μυστικό στις Βρυξέλλες. Είναι πολιτικά και προσωπικά ένα πρόσωπο ακατάλληλο για τη λειτουργία της ΕΕ.
    Από την πλευρά τους, πάντως, οι υποστηρικτές του Γιούνκερ, προσθέτει η Daily Mail, ισχυρίζονται ότι έχει πέσει θύμα μιας εκστρατείας που χρησιμοποιεί βρώμικα κόλπα. «Κατέχει αποδεδειγμένα ένα ρεκόρ λήψης δύσκολων αποφάσεων», προσέθεσε ένα εξ' αυτών που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
    Η Daily Mail, όπως και η Sun, αναφέρεται και στην οικογένεια του Γιούνκερ λέγοντας πως ο πατέρας του πολέμησε για τον Χίτλερ, κάτι που όμως όπως λέει στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρει ως έναν από τους κύριους λόγους που τον κάνουν να πιστεύει τόσο βαθιά στην ΕΕ.
    Στη συνέχεια, η βρετανική εφημερίδα παραθέτει απόσπασμα από το γερμανικό Der Spiegel: «Οσο πιο συχνά ακούγεται το όνομα του Γιούνκερ, τόσα περισσότερα ερωτηματικά για το αν  είναι ο κατάλληλος για πρόεδρος της Κομισιόν προκύπτουν. Οι σύντροφοί του εκθέτουν τις άγνωστες αδυναμίες του στο ευρύ κοινό», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
    Η αδυναμία του στο ποτό ήταν κοινό μυστικό στο Λουξεμβούργο, προσθέτει το Der Spiegel, συμπληρώνοντας ότι έπινε για πάρα πολλά χρόνια. Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι τώρα ο Γιούνκερ μπορεί να πίνει στα κρυφά, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει το ίδιο όταν θα είναι πρόεδρος της Κομισιόν.
    Οι φήμες ότι ο Γιούνκερ είναι ένας μέθυσος άρχισαν να φουντώνουν πέρυσι όταν έγιναν οι αποκαλύψεις που τον οδήγησαν στην παραίτηση από την πρωθυπουργία στο Λουξεμβούργο, προσθέτει η Daily Mail και συνεχίζει επικαλούμενη μια έκθεση του πρώην μυστικού πράκτορα Αντρέ Κέμερ όπου περιγράφει μια συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και τον πρώην αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών  SREL, Μάρκο Μιλ. «Προς το βράδυ συναντηθήκαμε στο γραφείο του Γιούνκερ.  Είχε μια μυρωδιά από μπαγιάτικο καπνό και αλκοόλ στο χώρο. Το πιο συγκλονιστικό, όμως ήταν ότι ο Γιούνκερ ήταν τύφλα στο μεθύσι. Ζήτησε να του φέρουν δύο εσπρέσο και μας είπε να καθήσουμε.  Χωρίς να κάνει καμία εισαγωγή άρχισε να λέει στον Μιλ:''Μπορώ να γ@@@@@ω, όπου, όποιον και όποτε θέλω. Θα μπορούσες να με γ@@@@@ και εσύ επίσης, αλλά δεν θα το κάνεις γιατί ο γερμανικός καθωσπρεμισμός σας δεν το επιτρέπει''.  (Πιστεύω ότι σε αυτή τη συζήτηση χρησιμοποίησε τη λέξη γ@@@@ για να υπονοήσει την άδικη συμπεριφορά και όχι με σεξουαλική χροιά). Για περίπου πέντε λεπτά συνέχιζε να βάλλει εναντίον του Μιλ, αλλά δεν θέλω  να παραθέσω περισσότερες λεπτομέρειες για ηθικούς λόγους».
    Παράλληλα, η Daily Mail  προκειμένου να στηρίξει το προφίλ του Γιούνκερ-μπεκρή επικαλείται και μια δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ. Οταν κάποτε ερωτήθηκε αν στις συνεδριάσεις του κονκλαβίου των υπουργών Οικονομικών απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ απάντησε: «Πάντα απαγορεύονται. Μόνο ο πρώην πρόεδρος (σ.σ. ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) δεν συμμορφώνεται με αυτό».  Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν είχε μεθύσει ποτέ κάποιος πολιτικός κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Ντάισλεμπλουμ σημείωσε ότι κανείς δεν είχε βγει «εκτός» στις συνόδους στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος.
    Τότε ο Γιούνκερ  εξαγριωμένος είχε απαντήσει: « Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ποτό, φτάνει πια. Αφήστε τους αναληθείς ισχυρισμούς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας. Νομίζω ότι είναι εντελώς προσβλητικό να διαδίδεται συνέχεια αυτές τις φήμες για μένα».
    Τέλος, η Daily Mail αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times το οποίο υποστήριζε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν πάντα αντικείμενο κουτσομπολιού στις Βρυξέλλες. «Εχει αποδείξει την ικανότητά του να κάνει ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες εμπλουτισμένες με κονιάκ και τσιγάρα».
Εκπρόσωπος του Γιούνκερ, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι από όλα αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου