Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

4.Όταν η British Airways μπέρδεψε την Γρανάδα με την Γρενάδα

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
4.Όταν η British Airways μπέρδεψε την Γρανάδα με την Γρενάδα
    Ο αγανακτισμένος επιβάτης που βρέθηκε κατά λάθος στο νησί της Καραϊβικής έκανε μήνυση στην αεροπορική εταιρεία.
    Πόσο εύκολο είναι να μπερδέψει κανείς την Γρανάδα της Ισπανίας με την Γρενάδα, το νησί στην Καραϊβική; Τα δύο ονόματα σίγουρα μοιάζουν αλλά ένα τέτοιο λάθος για εταιρείες όπως η British Airways δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα.
    Η βρετανική εταιρεία -παρά την πείρα που θα περίμενε κανείς να έχει-, έστειλε έναν αμερικανό οδοντίατρο σε λάθος προορισμό. Ο Έντουαρντ Γκάμσον ήθελε να επισκεφθεί την Γρανάδα, τη γραφική πόλη της νοτίου Ισπανίας, για διακοπές.
    «Με ενδιέφερε πάντα η Ισλαμική Τέχνη. Έχω επίσης ισπανο-εβραϊκή καταγωγή και ήθελα να επισκεφθώ τη Γρανάδα και το παλάτι Αλάμπρα» είπε ο Αμερικανός μιλώντας στον Independent.
    Έτσι επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο της British Airways πιστεύοντας ότι σε δύο ώρες θα βρισκόταν στον προορισμό του. Εννέα ώρες όμως μετά αποβιβάστηκε, όχι στη Γρανάδα, αλλά στη Γρενάδα της Καραϊβικής.
    «Ξεκαθάρισα στον ταξιδιωτικό πράκτορα ότι ήθελα να πάω στη Γρανάδα της Ισπανίας. Γιατί να θέλω να πάω στη Γρενάδα στην Καραϊβική εάν επιστρέφω στην Αμερική από τη Λισαβόνα;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.
    Τελικά, η επίσκεψη στην ισπανική πόλη έμεινε μόνο ένα όνειρο. Η British Airways αρνήθηκε να πληρώσει τα 4.500 δολάρια που είχε πληρώσει ο Γκάμσον για δύο εισιτήρια πρώτης θέσης και ο ίδιος αποφάσισε να ασκήσει μήνυση στην αεροπορική εταιρεία, ζητώντας 34.000 δολάρια….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου