Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

2.Ο Μπουτάρης και τα τριάντα αργύρια

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.Ο Μπουτάρης και τα τριάντα αργύρια
Δελτίο τύπου
    Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων που οργανώνει ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης  Ι. Μπουτάρης, εκφράζει παραστατικά και απόλυτα την παρακμιακή πορεία της Ελλάδας, που δημιούργησε και όλα τα προβλήματα της ανθρωπιστικής κρίσης.
    Πολλοί, για να μην πούμε η απόλυτη πλειοψηφία, θεωρούν ότι η κρίση είναι οικονομική. Λάθος τεράστιο και καταστροφικό. Η αιτία δεν μπορεί να είναι η οικονομία αυτή καθ’ αυτή, ωσάν να ήταν κάποιος πολιτικός φορέας. Η αιτία, της οποίας αποτέλεσμα είναι η οικονομική ασφυξία με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους κ.λπ, είναι η απαξίωση και κατεδάφιση των ηθικών, πνευματικών και γενικά των πολιτιστικών αξιών και παραδόσεων αυτού του τόπου.
    Αυτήν την κατεδάφιση, σύμφωνα με τα κελεύσματα της Νέας Τάξης πραγμάτων, υπηρετεί πιστά και ο δήμαρχος της πόλης Θεσσαλονίκης.
    Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης θέλουν να μας μεταβάλουν σε ατομικούς και εγωιστικούς καταναλωτές μιας ασύδοτης αγοράς, ώστε να σκεφτόμαστε μόνο το πορτοφόλι μας και το ατομικό μας συμφέρον, παραλείποντας και αγνοώντας το γενικό καλό. Τελικά, όταν δεν υπηρετείται το συμφέρον του συνόλου, ούτε το ατομικό σε τελευταία ανάλυση είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί.
    Αντί να βάζουμε μπρος το «εμείς» προτάσσουμε το εγώ. Οι επιτήδειοι  του ύφους Μπουτάρη φροντίζουν, ώστε να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο με τα προβλήματα της οικονομίας μονάχα και να αγνοούμε τις πατροπαράδοτες αξίες, που έχουν διατηρήσει διαχρονικά ανά τους αιώνες την κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και που η παράλειψη και αγνόησή τους έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση και την εξαθλίωση. 
    Το λέει ξεκάθαρα ο Ανώνυμος Έλλην της Ελληνικής Νομαρχίας το 1806: «Το πρώτον θανατηφόρον σύμπτωμα, μιας ελευθέρας πολιτείας, όπου πλησιάζει εις το τέλος της, ήτοι εις την δουλείαν, από την οποίαν δυσκόλως ημπορεί να ξανάβγη, είναι η διαφθορά των ηθών, αφού ο καιρός και η πολυτέλεια αδυνατήσουν την ενέργειαν των νόμων, τότε αρχίζει το μέγα κτίριον να τρέμη και η πολιτεία βαδίζει προς θάνατον».
    Ο ανώνυμος Έλλην αγγίζει το πρόβλημα στην ουσία του. Μιλά για διαφθορά και για πολυτέλεια, δηλαδή απληστία.
    Αυτό που επιδιώκει ο Ι. Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο, παρά να μεταβάλει τους Θεσσαλονικείς σε καταναλωτικά προϊόντα, καταρρακώνοντας τις ηθικές αξίες και παραδόσεις που κρατούν μια κοινωνία όρθια. Μία με τους Τούρκους, μία με τους ομοφυλόφιλους  και δεν ξέρουμε ακόμη με ποιους  άλλους θα συμπορευθεί, για να γεμίσει δήθεν τα μαγαζιά των Θεσσαλονικέων, είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται επαίσχυντα την οικονομική ανεξία των συμπατριωτών του.
    Η όλη παρακμιακή του πολιτική αναδεικνύει τους ομοφυλόφιλους  ως κοινωνικό πρότυπο και εντάσσει τους συμπατριώτες του στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, για να αλώσει ηθικά την κοινωνία, ώστε να μην προβάλει αντίσταση. Στόχο έχει να διαλύσει τις οικογένειες και αποδυναμώσει ό,τι συνέχει ακόμη την ελληνική οικογένεια, εισάγοντας νέα παρακμιακά πρότυπα. Έτσι κινδυνεύει θανάσιμα και το τελευταίο καταφύγιο προστασίας από την παρακμή, που είναι οικογενειακή προστασία. Η μετάλλαξη που έχουν υποστεί οι Έλληνες, δεν έχει συμβεί σε τετρακόσια και εξακόσια χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς. Αυτήν υπηρετεί και ο δήμαρχος.
    Στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο και τις «περιφέρειες του» – αυτόν που ιδιαίτερα δεν ανήκει στον «Τρίτο Κόσμο» -  κυρίαρχες είναι οι ιδέες, οι ηθικές συμπεριφορές και πρακτικές του νεοφιλελευθερισμού. Στο όνομα τους μάλιστα γίνονται μια σειρά επεμβάσεις ιμπεριαλιστικές αλλά και θεσμικές στο εσωτερικό χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Στην πρώτη γραμμή τα περιβόητα «ατομικά δικαιώματα» - που μπορεί να αφορούν απλά ατομικά «βίτσια» -, τα δικαιώματα των πάσης φύσης «μειονοτήτων». Για την υπεράσπιση τους άλλωστε έχουν εξαπολυθεί μια σειρά ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις. Ο «ιμπεριαλισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Δίδυμο αδέλφι τους ο κατευθυνόμενος «αντι-εθνικισμός», το αίτημα για «ανοιχτά σύνορα» κ.λπ και παράλληλα η λατρεία του σώματος. Από τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια μέχρι την περιβόητη «σεξουαλική» απελευθέρωση που καταργεί όλα όσα απαιτούσε π.χ. ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια» του, για να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι.
    Εν κατακλείδι, ο τουρκολάγνος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρης, ενταγμένος ψυχή τε και σώματι στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πουλά την ψυχή των συμπατριωτών του στον Μαμωνά  για τα τριάντα αργύρια.

Ο πρόεδρος    Γεώργιος Τσαλουχίδης                                       Ο Γ. Γραμματέας   Δαμιανός Βασιλειάδης

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου