Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

9.Θα ζήσεις τους ¨φόβους¨ σου …

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γράφει η Θάλεια Χούντα
    Μετά τον  πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο λαός έστειλε το σαφές μήνυμά του και πλέον το ζητούμενο είναι, αν οι παραλήπτες το έλαβαν και πως το διάβασαν. Ας προσπαθήσουμε, να εστιάσουμε σε κάποια νέα δεδομένα:
1ο. Τα παλαιοκομματικά «κόλπα», σχεδιασμένα από τα παλαιοκομματικά επιτελεία δεν τυγχάνουν ανταπόκρισης από το ευρύ κοινωνικό σύνολο.
2ο. Μέχρι το κλείσιμο της κάλπης όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν «ακομμάτιστοι». Στις πρώτες τηλεοπτικές συζητήσεις – αμέσως μετάαποκαλύφθηκε το ψεύδος τους, αφού οι βουλευτές φρόντισαν να πανηγυρίσουν για τους ομοϊδεάτες τους τοπικούς άρχοντες.
3ο. Ακόμη μάλλον δεν έχουν κατανοήσει, ότι όχι εμείς αλλά ¨αυτοί¨ είναι που τους κοροϊδεύουμε, γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε την ... χαρά του πρωθυπουργού, ότι στον δεύτερο γύρο θα συμμετάσχουν πολλοί κομματικοί του υποψήφιοι! Αν δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα: το ζητούμενο είναι αφ' ενός πόσους εξέλεξες και τι ποσοστά πήρες στον πρώτο γύρο και αφ' ετέρου, πως παίρνεις το ρίσκο της δεύτερης Κυριακής; Μήπως ζεις σε εικονική πραγματικότητα; Έξω από το γραφείο σου έχεις καταλάβει τι βιώνει η Ελληνική κοινωνία;
4ο. Επίσης, πέρασε η εποχή των ¨διλημμάτων¨ και εάν υφίσταται τέτοιο, στο επιστρέφουμε αμέσως, για να έχεις εσύ να το διαχειριστείς. Εμείς πλέον, τελειώσαμε με το θέμα αυτό. Και βεβαίως, από πού έχεις κερδίσει το μονοπώλιο της «σταθερότητας» και την ¨πουλάς¨ μόνος σου; Μην ξεχνάς βιώνουμε ήδη πολλά χρόνια την ¨ανάπτυξή¨ σας και τα ¨αγαθά¨ της και έχουμε την εμπειρία να σε γνωρίζουμε.
5ο. Το πρωινό της Δευτέρας ο πρωθυπουργός έδωσε την ... εντολή για στήριξη σε Καμίνη και Σγουρό. Αλήθεια, συνεδρίασε κάποιο κομματικό όργανο και το αποφάσισε; Και γιατί δεν υποστήριζες τους συγκεκριμένους από την αρχή, αφού τους στηρίζεις τώρα και θεωρητικά είναι άξιοι και ικανοί να μας διοικήσουν για πέντε χρόνια; Ο Σπηλιωτόπουλος γιατί έκρινε προεκλογικά τον Καμίνη και ο Κουμουτσάκος τον Σγουρό; Αφού το σύνδρομο της συγκυβέρνησης σας ακολουθεί ακόμη! Ακολουθεί όμως και τους ψηφοφόρους σας;
    Το σίγουρο είναι, ότι ο πρωθυπουργός μας έδειξε ακριβώς τον φόβο του, τον μεγάλο φόβο του και πρέπει να κάνουμε, ό,τι είναι δυνατόν, για να τον βιώσει. Και ο φόβος αυτός ακούει στο όνομα της αντιπολίτευσης και στην απώλεια της εξουσίας. Μόνο που ο φόβος αυτός είναι δικός σου και όχι δικός μας.
    Εμείς φοβόμαστε μόνο για την Πατρίδα και στηρίζουμε όσους αληθινά την πιστεύουν και την υπηρετούν. Η διαφορά μεταξύ μας ως προς τα πιστεύω μας και τους φόβους μας είναι χαοτική και όπως δεν κατάλαβες την φτώχεια, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και τόσα άλλα, τώρα δεν θα υπάρξει κανένας να σε καταλάβει και πολύ καλά θα κάνει. Μάθε από τώρα να ζεις με τον φόβο σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου