Σάββατο 24 Μαΐου 2014

3.Η παγίδα που φοβάται ο Γιάννης Μπουτάρης - Αυτοί που τον μισούν και η χαλαρή ψήφος

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.Η παγίδα που φοβάται ο Γιάννης Μπουτάρης - Αυτοί που τον μισούν και η χαλαρή ψήφος
    Και όμως υπάρχει ένα σενάριο που βγάζει δήμαρχο τον Στ. Καλαφάτη. Και αυτό το "τρέμει" ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
    Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι σίγουρα και πάλι δήμαρχος για την επόμενη πενταετία. Με διαφορά +9% και με ένα 25% των ψηφοφόρων του πρώτου γύρου να επιλέγει κεντροαριστερά η νίκη με ένα 65-35 ή 60-40 μοιάζει απολύτως πιθανή.
    Όμως εδώ κρύβεται μία παγίδα. Στην Αριστερά στέλνονται μηνύματα να μην επιλεγεί κανένας από τους δύο. Και αν στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί οι "γραμμές" να είναι ισχυρές στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα με ένα 10% είναι πολύ πιθανό κάποιοι να μην ακολουθήσουν την ίδια "γραμμή".
    Αυτό που τρέμουν στην Πρωτοβουλία είναι, οι αριστεροί "συγγενείς" τους στον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσουν ότι έτσι κι αλλιώς πάλι ο Μπουτάρης θα είναι δήμαρχος, να απέχουν από την κάλπη και όλα μετά να έρθουν "τούμπα". Καθώς στη Θεσσαλονίκη όλο το δεξιό κομμάτι της "μισεί" στην κυριολεξία τον Γιάννη Μπουτάρη.   Εύκολα κατανοεί κανείς ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να μην πάνε ενάντια στον νυν δήμαρχο.
    Και αυτό είναι που φοβάται ο Γ. Μπουτάρης. Την σιγουριά που είχε πριν 3,5 χρόνια ο Κώστας Γκιουλέκας. Και έχασε για 300 ψήφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου