Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

10.«Επί σκοπόν» με διαταγή αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.«Επί σκοπόν» με διαταγή αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο
    Μετά τις χθεσινές κατάφωρες προκλήσεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας στο Αιγαίο που με την πρόφαση των ασκήσεων επιχείρησαν να προβάλουν την ισχύ τους ακόμα και στις Κυκλάδες, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος «απάντησε» στους στρατηγούς της Άγκυρας σημαίνοντας συναγερμό και πλήρη κινητοποίηση επίλεκτων μονάδων, σήμερα τα ξημερώματα.
    Το γεγονός ότι πραγματοποιούν συνδυασμένες αεροναυτικές επιχειρήσεις οι Τούρκοι στην «πόρτα» μας συν τη γιγάντια αποβατική άσκηση που γίνεται κάτω από τη Σμύρνη προσομοιάζοντας επίθεση σε ελληνικά νησιά προκάλεσε την απάντηση του Πενταγώνου.
   
Σήμερα τα ξημερώματα ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί πλήρως η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης («Δ») του Νοτίου Τομέα. Η ανακοίνωση τύπου βέβαια ανέφερε ότι η κινητοποίηση αυτή έγινε «με σκοπό την δοκιμασία και τον έλεγχο των διαδικασιών καθώς επίσης και των δυνατοτήτων της δύναμης». Η δύναμη Δ νοτίου τομέα συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες και σκοπό έχει τη συμπλήρωση της αντίστοιχης δύναμης που υπάρχει για τη Βόρεια Ελλάδα.
    Πρόκειται για άνδρες ειδικά εκπαιδευμένους που μετακινούνται αστραπιαία με ελικόπτερα, η μετακίνησή τους προστατεύεται από μαχητικά μέχρι και από επιθετικά ελικόπτερα και τους παρέχεται κάθε ενίσχυση που θα ζητήσουν ή θα απαιτήσει η αποστολή που θα τους δοθεί. Να σημειωθεί ότι καμία κίνηση δεν γίνεται τυχαία από το Πεντάγωνο καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στα επιχειρησιακά θέματα. Και κάποιες ενέργειες έχουν εκτός από το πρακτικό χαρακτήρα και συμβολικό.
    Το «κροτάλισμα» των ελληνικών ελικοπτέρων και των μαχητικών έπρεπε να ακουστεί στο Αιγαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου