Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

6.ΕΟΦ Τα φάρμακα από το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλή

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.ΕΟΦ Τα φάρμακα από το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλή
 http://www.makthes.gr/
    Περισσότερα από το 50% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που κρύβουν την πραγματική διεύθυνσή τους είναι παραποιημένα.
    Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, γιατί ενδεχομένως να έχουν παραποιηθεί η σύνθεσή τους -όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους- η συσκευασία και η επισήμανσή τους ή και το όνομά τους.
    Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων με τίτλο “Όχι φάρμακα από το ίντερνετ”. Επιπλέον επισημαίνει ότι συχνά οι ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό, τη χώρα παραγωγής ή άλλα στοιχεία σχετικά με τη διακίνηση του φαρμάκου.
    “Η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του διαδικτύου είναι αδύνατον να επαληθευτεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνον από ασφαλείς πηγές, δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο, το ασφαλιστικό μας ταμείο. Η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας αλλά και τη δημόσια υγεία”, σημειώνει ο ΕΟΦ.
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά την εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο “
Όχι φάρμακα από το ίντερνετ” αλλά και γενικότερα για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα http://ekstrateia.eof.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου