Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

1.Δικαιώθηκαν και πληρώνονται οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΩ Ωραιοκάστρου

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Δικαιώθηκαν και πληρώνονται οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΩ Ωραιοκάστρου
    Με μια απόφαση-κόλαφο, το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαιώνει πλήρως το Δήμο Ωραιοκάστρου στο θέμα των ενταλμάτων πληρωμής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ) και επιτάσσει να εξοφληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, που έμεναν απλήρωτοι επί μήνες λόγω της επιμονής της αρμόδιας Επιτρόπου να ερμηνεύει λανθασμένα το νόμο και να «μπλοκάρει» την αποπληρωμή των ενταλμάτων.
    Με την απόφαση 0086, το Ελεγκτικό Συνέδριο (7ο Τμήμα) κρίνει ότι η αρμόδια Επίτροπος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κακώς αρνήθηκε να θεωρήσει τα εντάλματα της ΔΗΚΕΩ που αφορούσαν τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προβάλλοντας ως αιτιολογία της άρνησής της ότι η πράξη ανανέωσης της σύμβασης των εν λόγω εργαζομένων δεν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Συγκεκριμένα, το ΕΣ δέχεται ότι για την ανανέωση των συμβάσεων αυτών «δεν απαιτείται δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συνεπώς ο προβαλλόμενος από την Επίτροπο λόγος διαφωνίας πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος». Κατόπιν των ανωτέρω, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιτάσσει να θεωρηθούν τα επίμαχα τρία χρηματικά εντάλματα ποσών 4.284,81 ευρώ, 5.771,39, ευρώ και 6.214,95 ευρώ αντίστοιχα.
    Μάλιστα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ήδη προχώρησε άμεσα στην αποστολή των σχετικών εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
    Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΩ, αφού η απόφαση αποτελεί δεδικασμένο και για την εξόφληση μιας σειράς ενταλμάτων που η εν λόγω Επίτροπος κρατούσε «στα συρτάρια» με το ίδιο σκεπτικό.
    «Πρόκειται για πλήρη δικαίωση των θέσεων και του αγώνα που κάναμε, ως διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, επί μήνες και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοί μας», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η συντονισμένη αυτή προσπάθεια απέδωσε καρπούς και μια εκκρεμότητα που βασάνιζε όλους μας για καιρό κλείνει πλέον με τον καλύτερο τρόπο», συμπληρώνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου