Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

11.Υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης με πλαστά απολυτήρια Γυμνασίου και Δημοτικού

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
11.Υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης με πλαστά απολυτήρια Γυμνασίου και Δημοτικού
    Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν οι φάκελοι των δύο διορισθέντων υπαλλήλων στον Δήμο Ξάνθης που εντοπίστηκαν με πλαστούς τίτλους σπουδών, όπως αποκάλυψε το ThrakiToday.com και η Εφ. Ακρίτας, μετά από σχετικό έλεγχο των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.
    Η είδηση του εντοπισμού των πλαστών πιστοποιητικών έσκασε σαν βόμβα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και στις δυο περιπτώσεις ο διορισμός έγινε μέσω ΑΣΕΠ! Ο ένας εκ των δυο δημοτικών υπαλλήλων διορίστηκε μετά από ένσταση που κατέθεσε προσβάλλοντας τον διορισμού άλλου αρχικού δικαιούχου της σχετικής θέσης, ενώ ο δεύτερος εκ των υπαλλήλων μετετάχθη στον Δήμο Ξάνθης από τον Δήμο Αθηνών.
    Ο διορισμός του πρώτου εκ των δύο υπαλλήλων ανακαλείται πλέον από τον Δήμο ενώ στη δεύτερη περίπτωση ανακαλείται η μετάθεση ώστε να ακολουθήσει η ανάκληση του διορισμού από τον Δήμο Αθηνών.   Άξιο αναφοράς το γεγονός πως τα σχετικά αποτελέσματα του ελέγχου παραπέμπονται και στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ενώ ο Δήμος θα κληθεί να αναζητήσει δικαστικώς τη διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων που κατέλαβε όλα αυτά τα χρόνια στους εν λόγω υπαλλήλους.
Το ιστορικό του ελέγχου!
    Λαβράκια έβγαλε στην Ξάνθη ο έλεγχος των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και προσληφθεί σε υπηρεσίες της περιοχής, καθώς βρέθηκαν πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις ενώ οι σχετικοί φάκελοι παραπέμπονται πλέον στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiToday.com και της Εφ. Ακρίτας μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο Δημόσιο εντοπίστηκαν περιπτώσεις διορισθέντων στον Δήμο Ξάνθης οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά καταφέρνοντας να καταλάβουν θέσεις που δεν δικαιούνταν βάσει κριτηρίων.
    Αμέσως μόλις εστάλη η σχετική εγκύκλιος στον Δήμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων, εντοπίζοντας τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται μόλις ο έλεγχος φτάσει στο τέλος του να εντοπιστούν και άλλες!
    Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σχετικώς η εξέλιξη αυτή σημαίνει "αυτόματο θάνατο" για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους οι διορισμοί των οποίων πρέπει άμεσα να ανακληθούν ενώ οι υποθέσεις τους παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης για τις δικές τους ενέργειες.
    Παράλληλα, ο Δήμος θα πρέπει να αναζητήσει δικαστικώς τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους όσα χρόνια απασχολούνταν στον Δήμο αλλά και τα χρήματα που έχει καταβάλει προς τον ασφαλιστικό τους φορέα. Ο σχετικός έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ οι μέχρι στιγμής περιπτώσεις φαίνεται πως αφορούν πιστοποιητικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες υποθέσεις σε όλες τις βαθμίδες των εργαζομένων.
    Μάλιστα υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχες περιπτώσεις και σε άλλους ΟΤΑ της περιοχής πέραν του Δήμου Ξάνθης.
Απολυτήριο από σχολείο... φάντασμα!
    Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών εργαζόμενος στον Δήμο, ο οποίος μάλιστα είχε προσληφθεί στον Δήμο Αθηνών και μετετάχθη στον Δήμο Ξάνθης στη συνέχεια, είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού! Το απολυτήριο φερόταν να έχει εκδοθεί σε περίοδο όπου το αναφερόμενο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί, ενώ ακόμη και η μετέπειτα πιστοποίηση κτήσης του για εξωσχολική χρήση είχε εκδοθεί σε περίοδο όπου το σχολείο είχε ήδη κλείσει.
Έκανε ένσταση με πλαστό απολυτήριο!
    Η δεύτερη περίπτωση που εντοπίστηκε από τον έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου αφορά έναν εργαζόμενο στον Δήμο ο οποίος διορίστηκε το 2008 στον Δήμο, και αυτός μέσω ΑΣΕΠ, με πλαστό απολυτήριο από το Λύκειο της Ξάνθης. Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει άλλος υποψήφιος εργαζόμενος ωστόσο ο ίδιος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ καταθέτοντας ένσταση, διαδικασία η οποία και τον δικαίωσε με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του απολυτηρίου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου