Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

10.Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.Economist: Υπό κατάρρευση το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα.
Αλλά κάποιοι δεν το πήραν χαμπάρι ακόμα…
    Ότι οι πιθανότητες για ανάκαμψη της Ελλάδας μετά από έξι χρόνια δυστυχίας ( έξη ? Γιατί έξη ? Μόνο τέσσερα είναι. Εκτός και αν βάζουν και τα δύο του Καραμανλή, για να αμβλύνουν το ΕΓΚΛΗΜΑ του…Γιωργάκη! )βελτιώνονται σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Economist που κάνει λόγο για ανασύνθεση του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.( Προφανώς ‘’χαθήκαν στη μετάφραση’’, αφού είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ )
    Αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές  ( Στην….ΠΟΙΑ ??? )ως τεστ εμπιστοσύνης και τη συρροή τουριστών, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 19 εκατομμύρια επισκέπτες μέσα στο 2014.
    Αυτό ωστόσο το κύμα αισιοδοξίας δεν φαίνεται να διαχέεται και στους Έλληνες ψηφοφόρους ωστέ να επιστρέψουν σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, καθώς η ανεργία παραμένει άνω του 26%, η εργασιακή ανασφάλεια είναι διάχυτη και η φτώχεια απειλεί ευρέα κοινωνικά στρώματα.
    "Το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η εποχή όπου το πολιτικό σύστημα ήταν υπεύθυνο να βρει μία θέση εργασίας για τον Έλληνα ψηφοφόρο –ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα- έχει περάσει ανεπιστρεπτί" σημειώνει το βρετανικό περιοδικό.
    "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται από την πλειονότητα των Eλλήνων, οι υπαίτιοι της κρίσης αλλά και της κατάρρευσης του συστήματος πατρωνίας των τελευταίων 30 ετών.
    Ορισμένοι Έλληνες στράφηκαν στα λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα, τα οποία ευαγγελίζονται ριζοσπαστικές ιδέες. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, δύο νέα κεντροαριστερά κόμματα, η Ελιά και το Ποτάμι, αναμένεται να διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού λαού, αναπληρώνοντας το κενό του ΠΑΣΟΚ" τονίζει.
    Μόνο που τα στελέχη τους είναι βουλκανισμένα ελαστικά επίσωτρα ( κοινώς παλιά λάστιχα αυτοκινήτου ) του ΠΑΣΟΚ.
    Ειδική αναφορά κάνει το περιοδικό στον ΣΥΡΙΖΑ. "Το αντιπολιτευόμενο κόμμα τρομάζει τους επιχειρηματίες με συζητήσεις για επιβολή εκτεταμένων φόρων.
    Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάχεται τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού, να επιβεβαιώσει την εξουσία του στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας, ο πρώτος σοσιαλιστής πρωθυπουργός.
    Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδειχθεί σύμφωνα με τον Economist, το πιο ανθεκτικό κόμμα, καθώς κατάφερε να επιβιώσει, αλλάζοντας μόνο ηγεσία.
    Ωστόσο, αρκετοί ψηφοφόροι της έχουν μετατοπιστεί στο νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας, όπως κατέδειξε και το βίντεο του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πάντως διατηρεί σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου