Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

10.Σόιμπλε: Εμπιστεύομαι τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για αυτό ακριβώς δεν τους εμπιστεύομαι εγώ. ΕΣΕΙΣ ????
    Την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπoυργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει μέχρι τώρα, εξέφρασε, μιλώντας στην «Καθημερινή» και τον απεσταλμένο της στην Ουάσιγκτον, Αθανάσιο Ελις, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Γκεριγκσόιμπλε, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
    «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπ. Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα».
    Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα «πάει καλά, καλύτερα από ό,τι αναμέναμε», και επικαλέσθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τουρισμό. «Η Ελλάδα έχει πανέμορφα νησιά και ακτές, αλλά πριν από δύο χρόνια ο τουρισμός ήταν καταστροφή. Η χώρα ήταν πολύ ακριβή και όσοι πήγαιναν προς την Αν. Μεσόγειο κατέληγαν στην Τουρκία. Κι, όμως, πέρυσι, και αφού είχαν προηγηθεί οι περικοπές των μισθών, ήρθε η καλύτερη τουριστική χρονιά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες. Το κλειδί είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι πολιτικά ανεκτός. Αυτή είναι η δημοκρατία. Γι’ αυτό αναζητούμε τη σωστή ισορροπία. Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των επόμενων ευρωεκλογών και στην Ελλάδα θα είναι ενθαρρυντικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου