Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

6. AEGEAN Ξεκινά πρόγραμμα στήριξης φοιτητών απ’ όλη τη χώρα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6. AEGEAN Ξεκινά πρόγραμμα στήριξης φοιτητών απ’ όλη τη χώρα
    Προσφέροντας περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 νεοεισαχθέντες φοιτητές, η Aegean εγκαινιάζει το πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «Κοντά στους Νέους».
    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013 και 2014, που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, συνεπώς, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης. Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων, συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 και άλλοι τόσοι εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την Aegean δωρεάν οκτώ εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.
    Η πρωτοβουλία της Aegean (που, αρχικώς, θα υλοποιηθεί τα ακαδημαϊκά έτη 2013 και 2014), αφορά για κάθε ένα από αυτά τα δύο έτη 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία φιλοδοξεί να στηρίξει την ελληνική οικογένεια, στοχεύοντας στην ελάφρυνση του βεβαρημένου προϋπολογισμού των οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα και στα νησιά των άγονων γραμμών.
«ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
    Μιλώντας στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας πρωτοβουλίας, ο αντιπρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, υπογράμμισε ότι «η συνένωση δυνάμεων με την Olympic Air μάς δημιουργεί μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στους νέους που έχουν την περισσότερη ανάγκη, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας. Θέλουμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της πορείας τους, καθώς και να ελαφρύνουμε -για όλη τη διάρκεια των σπουδών- το βάρος για πεντακόσιες οικογένειες που υποστηρίζουν τις προσπάθειές των παιδιών τους για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτό το σκεπτικό, εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «Κοντά στους Νέους».
    Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (που έχει θέσει το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του υπουργείου του), σημείωσε ότι «είναι πρωταρχική μας μέριμνα να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση και στα παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα -νομοθετική ή εκτελεστική-, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό ή ευρωπαϊκό πόρο, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και προοπτική. Είναι αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα, όπως αυτή της Aegean, που συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και στηρίζουν τις οικογένειες με περιορισμένο εισόδημα -ιδιαίτερα τις οικογένειες από τα νησιά των άγονων γραμμών».
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Πώς μπορείτε να συμμετέχετε
    Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την 1η και έως τις 15 Απριλίου 2014. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπως επίσης και στις επίσημες ιστοσελίδες www.aegeanair.com και www.olympicair.com, περιγράφονται αναλυτικά οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει στις 2 Μαΐου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου