Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

11.Το ενδεχόμενο να βγάζουν πλέον νόημα οι χειρονομίες που κάνουν οι τροχονόμοι εξετάζει η Τροχαία

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
11.Το ενδεχόμενο να βγάζουν πλέον νόημα οι χειρονομίες που κάνουν οι τροχονόμοι εξετάζει η Τροχαία
    Απανωτές συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ύστερα από τα συνεχή παράπονα των οδηγών, οι οποίοι κάνουν λόγο για απίστευτα μποτιλιαρίσματα κάθε φορά που στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης υπάρχει κάποιος τροχονόμος προκειμένου να ρυθμίζει την κίνηση.
    Στις συναντήσεις αυτές παίρνουν μέρος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο διευθυντής της τροχαίας Αττικής, έμπειροι συγκοινωνιολόγοι καθώς και ένας εκπρόσωπος των οδηγών. Από την πρώτη στιγμή, οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος έπεφταν βροχή ωστόσο καμμία δεν ικανοποιούσε τους συνομιλούντες μέχρι τη στιγμή που στο τραπέζι έπεσε το αδιανόητο: οι τροχονόμοι να εκπαιδευτούν πάνω στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οι χειρονομίες που κάνουν στα διερχόμενα οχήματα να έχουν κάποιο νόημα. Ύστερα από ενδελεχή σκέψη όλες οι πλευρές αποφάσισαν να επεξεργαστούν την ιδέα και η τελική απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
    «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα για το οποίο δεν γνωρίζουμε αν είμαστε έτοιμοι. Απαιτούνται ώρες εκπαίδευσης καθώς η ύλη του Κ.Ο.Κ. είναι ομολογουμένως τεράστια ενώ η πιθανότητα να εκτελούν όλοι οι τροχονόμοι τις ίδιες κινήσεις με θλίβει λίγο καθώς το βρίσκω μονότονο. Μέχρι στιγμής θαυμάζαμε υπέροχα χορευτικά και κινήσεις οι οποίες χάριζαν στους οδηγούς σπάνιο θέαμα και τους έκαναν να ξεχαστούν λίγο από το τιμόνι. Γιατί να αλλάξουμε την όμορφη αυτή συνήθεια;» τόνισε στο «Κουλούρι» ο κύριος Δένδιας σχολιάζοντας την πρόταση ενώ ερωτηθείς για το θέμα, έμπειρος τροχονόμος επεσήμανε: «Αυτό που μας ζητάνε είναι παράλογο. Δεν γίνεται να μάθεις τόσους κανόνες απ’έξω και οι χειρονομίες μας μπερδεύουν. Ας τα αφήσουμε όλα όπως είναι, άλλωστε την πραγματικά βρώμικη δουλειά την κάνουν τα φανάρια. Μπορούν όμως τα φανάρια να κουνήσουν με σκέρτσο τα χέρια τους;».
    To «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Ανέστη Κ., οδηγό ο οποίος περιμένει μέσα στο αυτοκίνητο του σε κάθετο δρόμο της Κηφισίας από το 1978 λόγω ενός χαλασμένου φαναριού και της τοποθέτησης εκεί τροχονόμου. «Ομολογώ πως αρχικά κι εγώ είχα εκνευριστεί με την κίνηση που είχε δημιουργηθεί. Με το φανάρι κανονικά περιμέναμε 3 με 4 λεπτά ενώ τώρα έχουν περάσει κάποια χρόνια αλλά δεν παραπονιέμαι.   Είδα κτίρια να χτίζονται από το μηδέν, έκανα φιλίες, γνώρισα τη γυναίκα μου η οποία βρισκόταν μερικά αυτοκίνητα πίσω και τελικά παντρευτήκαμε, όλα μου βγήκαν σε καλό», παραδέχεται και ολοκληρώνει ανήσυχος: «Φοβάμαι πως αν οι τροχονόμοι αρχίσουν να ρυθμίζουν σωστά την κίνηση όλα αυτά θα χαθούν».
    Στο «Κουλούρι» μίλησε και ο διευθυντής της Τροχαίας ο οποίος παραδέχτηκε: «Γνωρίζουμε πως οι τροχονόμοι δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ωστόσο τους κρατάμε στους δρόμους διότι επί ΠΑΣΟΚ το κράτος είχε παραγγείλει ένα αστρονομικό αριθμό σφυριχτρών και γιλέκων, για τα οποία πρέπει να γίνει απόσβεση».

    Τέλος, κύκλοι της Κυβέρνησης τόνιζαν πως εξετάζεται η δημιουργία του δεύτερου μέρους της ταινίας «Τροχονόμος Βαρβάρα» με πρωταγωνιστή και πάλι το Στάθη Ψάλτη, προκειμένου όπως τόνισαν «να ξανακάνουμε τους τροχονόμους συμπαθείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου