Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

9.Πειθαρχικές διώξεις για τις άδειες στον Ξηρό - Τι λέει το πόρισμα

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
9.Πειθαρχικές διώξεις για τις άδειες στον Ξηρό - Τι λέει το πόρισμα
Τώρα, σαν τις ‘’μωρές παρθένους’’, ψάχνουν να βρούν το ‘’τις πταίει’’…
Τα ίδια και χειρότερα θα πάθετε, άχρηστοι! Βγάλατε ‘’βυζαντινό’’ νόμο για …ΑΔΕΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ! Σπείρατε ανέμους, πάρτε τώρα και τις θύελλες!
Δηλαδή, κάνουμε ‘’αμάν’’ να βάλουμε κάποιους φυλακή, και εσείς από την άλλη μεριά τους δίνετε…άδεια! ‘’Μετα Δημοσίων Θεαμάτων ή όχι? Οδοιπορικά δίνετε ? Και ύστερα ψάχνεστε, δήθεν. ΑΧΡΗΣΤΟΙ!
    Πειθαρχικές ευθύνες σε εισαγγελείς για τις επτά άδειες που χορηγήθηκαν στον Χριστόδουλο Ξηρό αποδίδει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελος Ζαχαρής.
    Αυτό προκύπτει από το πόρισμα, το οποίο διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνει ότι υπήρξε κακή εκτίμηση από μέρους των εισαγγελέων των πραγματικών δεδομένων της υπόθεσης.
    Χαρακτηρίζει τον νόμο άστοχο, γιατί δεν διακρίνει τους κατάδικους σε κατηγορίες.
Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για αλλαγές στη χορήγηση αδειών
    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αλλαγές στη χορήγηση των αδειών.
Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι μεταξύ άλλων:
      -να μη δίνονται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία και έσχατη προδοσία και
      -συζητείται και η αναμόρφωση της σύνθεσης του συμβουλίου των φυλακών, ενδεχομένως με τη συμμετοχή ενός δικαστή
.
   Χθες, μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος τόνισε ότι η άδεια δεν έπρεπε να δοθεί στον τρομοκράτη της 17Ν, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι …οι διωκτικές αρχές θα κάνουν το καθήκον τους!
   Σε ρόλο... πυροσβέστη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι το θέμα της απόδρασης του Ξηρού «δεν υπάρχει καμία ενδοκυβερνητική διάταση και δεν πρέπει να έχει και καμία διακομματική διάσταση».Η Πυθία μίλησε και είπε.’’ΑΒΑΒΑΟΥ ΠΑΠΑΠΑΟΥ’’!
Αγώνας δρόμου για τη σύλληψη του Ξηρού
   Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς η αντιτρομοκρατική «χτενίζει» την Αττική και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε 30 σπίτια. Οι φόβοι για αιματηρό χτύπημα είναι έντονοι και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί βάζουν στο «μικροσκόπιο» και βαρυποινίτες του Κορυδαλλού, οι οποίοι είχαν επικοινωνία με τον τρομοκράτη της 17Ν.
   Την ίδια ώρα, ο ανιψιός του φυγά, ο οποίος τον μετέφερε στις 5 Ιανουαρίου από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός μιλώντας στις αρχές σχετικά με το σχέδιο του Ξηρού για την απόδρασή του. Σύμφωνα λοιπόν με τον ανιψιό του, μία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του Χριστόδουλο Ξηρού, του είχε πει να τον περιμένει την επόμενη σε μία ταβέρνα που επισκεπτόταν συχνά ο τρομοκράτης στη Θεσσαλονίκη. «Αυστηρά μου τόνισε να μην πω τίποτα στους υπόλοιπους συγγενείς και για να δικαιολογήσω την απουσία μου, να πω ότι θα πάω σε έναν φίλο σε μία διπλανή πόλη».
   Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Ξηρού, ο νεαρός ανέφερε στην αντιτρομοκρατική ότι: «Μόλις φτάσαμε στα πρώτα διόδια, ο Χριστόδουλος έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο, σαν να ήθελε να κρυφτεί.  Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να μην τον δουν οι κάμερες. Και μάλιστα, αμέσως μετά μου είπε να μην ξαναρωτήσω τίποτα άλλο και ότι μόνο αυτός θα μιλάει κατά τη διάρκεια της διαδρομής».
   Προκειμένου να αποκλείσει να πάει κάτι στραβά στο σχέδιό του, ο Ξηρός απέφυγε να κάνει όλη τη διαδρομή προς την Αθήνα από την Εθνική Οδό. «Μου είπε να αποφεύγω όσο μπορώ την Εθνική και να μπαίνω μέσα από χωρία. Το έκανα χωρίς να πω τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, μου είπε να μην αναπτύσσω πολύ ταχύτητα για να καθυστερήσουμε, καθώς όπως μου είπε ήθελε να φτάσουμε στην Αθήνα ακριβώς στις 9 το βράδυ».
   Την ώρα που η επικήρυξη των τρομοκρατών δεν έχει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα, οι αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους και σε ποινικούς κρατούμενους του Κορυδαλλού, με τους οποίους ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε συχνές επαφές, όταν έκανε «βόλτες» από πτέρυγα σε πτέρυγα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου