Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

6.Θα μετρούν «μισές» οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα το 2014

6.Θα μετρούν «μισές» οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα το 2014

Seleo.gr News
 newmoney.gr
    Σε «τυπική διαδικασία» εξελίσσεται εφέτος, όπως όλα δείχνουν, η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων.     Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει στην απόφαση να γίνονται δεκτές οι αποδείξεις από όλες σχεδόν τις καθημερινές δαπάνες. Πάντως, αν και για φέτος το ποσό της αξίας των αποδείξεων που απαιτείται μειώθηκε και πλέον αρκεί να καλύπτουν το 10% του φορολογητέου εισοδήματος, οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θα μετρούν φέτος μόνον κατά το ήμισυ της αξίας τους.
    Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες (ή την επόμενη εβδομάδα το αργότερο) αλλά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, δεν θα περιλαμβάνουν για φέτος μεγάλες ανατροπές, όπως αρχικά σχεδιαζόταν.
    Αν και εξετάσθηκαν πολλές διαφορετικές λύσεις για τη μορφή που θα λάβει το μέτρο, τελικώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και θα διατηρηθεί παλαιό σύστημα, μόνο και μόνο για να μην ξεχαστεί το «κίνημα των αποδείξεων».

    Να σημειωθεί ότι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν φέτος αποδείξεις, αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 2.000 ευρώ, διαφορετικά θα πληρώσει σαν «ποινή» πρόσθετο φόρο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που του λείπουν.   Το μέγιστο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων ανέρχεται σε 10.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου