Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

10.ΕΒΡΑΙΟΙ…

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
10.ΕΒΡΑΙΟΙ…
Το έστειλε ο Δημήτρης Χαλκιάς
Ένας πλούσιος Άραβας μπαίνει σ' ένα μπαρ κι ετοιμάζεται να παραγγείλει ένα ποτό όταν βλέπει έναν τύπο που φορά Εβραϊκό καπέλο, έχει σάλι προσευχής και παραδοσιακές μπούκλες..
Δεν χρειάζεται να είναι ο Αϊνστάιν για να καταλάβει ότι ο τύπος είναι Εβραίος.  Οπότε, φωνάζει στον μπάρμαν τόσο δυνατά ώστε να τον ακούσουν όλοι "Ποτά για όλους εδώ μέσα εκτός από τον Εβραίο εκεί πέρα".
Μόλις τα ποτά μοιράζονται, ο Εβραίος του χαμογελά εγκάρδια, του γνέφει και του λέει "Ευχαριστώ!" με μια εξίσου δυνατή φωνή. Αυτό εξοργίζει τον Άραβα. 
Για άλλη μια φορά παραγγέλνει ποτά για όλους εκτός από τον Εβραίο. Όπως και πριν, αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον Εβραίο.  Συνεχίζει να χαμογελά και του ξαναφωνάζει "Ευχαριστώ!"
Ο Άραβας ρωτά τότε τον μπάρμαν: "Τι στο διάβολο συμβαίνει μ' αυτόν τον Εβραίο;  Παρήγγειλα δύο γύρους ποτά για όλους εκτός απ' αυτόν και το μόνο που κάνει είναι να χαμογελά και να μ' ευχαριστεί.  Είναι τρελός;"
"Όχι", απαντά ο μπάρμαν. "Είναι ο ιδιοκτήτης".

Ένας Ταλιμπάν  που τρέχει στην έρημο για να σωθεί από τους Αμερικανούς, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει νερό.  Ξαφνικά βλέπει στο βάθος κάτι σαν ανθρώπινη φιγούρα και με αναπτερωμένο το ηθικό τρέχει προς τα εκεί.
 Φτάνοντας βρίσκει έναν γέρο Εβραίο που πουλάει γραβάτες.
 Τον ρωτάει ο Ταλιμπάν «Μήπως έχεις νερό»;
 «Όχι» του λέει ο εβραίος και συνεχίζει «μήπως θες να αγοράσεις μία γραβάτα; Λόγω εκπτώσεων κοστίζει μόνο 5$.»
 «Είσαι μαλάκας»  του απαντάει ο Ταλιμπάν. «Εγώ ψάχνω για νερό για να επιζήσω και εσύ θες να μου πουλήσεις μια γραβάτα και μάλιστα σε εξωφρενική τιμή; Κανονικά έπρεπε να σε «καθαρίσω» ηλίθιε αλλά έχε χάρη που δεν έχω χρόνο»
 «Σαν καλός Εβραίος θα σου δείξω την ανωτερότητα μου παρόλο που με μισείς και θες και να με σκοτώσεις» του απαντά ο Εβραίος.  «Σε 2 χιλιόμετρα από εδώ υπάρχει μία ταβέρνα που έχει όσο κρύο νερό θες και μάλιστα τζάμπα. Αυτό για να ξέρεις τί άνθρωποι είμαστε εμείς οι εβραίοι» του λέει ο γέρος.
 Βρίζοντας ο Τάλιμπαν  τρέχει προς την κατεύθυνση που του είπε ο Εβραίος. Μία ώρα αργότερα επιστρέφει σχεδόν πεθαμένος και λέει στον Εβραίο « Ο κωλό αδελφός σου δεν με αφήνει να μπω στο μαγαζί του χωρίς γραβάτα.!»

 Η τσατσά άνοιξε την πόρτα του οίκου ανοχής και αντίκρισε ένα ηλικιωμένο Εβραίο. Τα ρούχα του ήταν ατημέλητα και φαινόταν πεινασμένος και ταλαιπωρημένος.
«Μπορώ να σας βοηθήσω;» ρώτησε η τσατσά.
 «Θέλω την Νατάσσα» αποκρίθηκε το χουφταλάκι.
 «Καλέ μου κύριε, η Νατάσσα είναι το πιο ακριβό μας κορίτσι, να προτείνω κάποια άλλη
 «Όχι πρέπει οπωσδήποτε να συναντηθώ με την Νατάσσα»
 Τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε η Νατάσσα και του ανακοίνωσε ότι χρεώνει $1000 την βίζιτα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο γέρος έβγαλε από την τσέπη του δέκα κολλαριστά χαρτονομίσματα των $ 1000. Πήγαν λοιπόν στο δωμάτιο για μια ώρα, και στη συνέχεια ο μπάρμπας αποχώρησε ήρεμα.
 Το επόμενο βράδυ το χούφταλο επέστρεψε για την Νατάσσα. Η Νατάσσα του είπε ότι κανείς δεν έχει πάει μαζί της δύο βραδιές στη σειρά, και του διευκρίνισε ότι δεν δέχεται εκπτώσεις, η ταρίφα παραμένει $1000.
 Ο γέρος της έδωσε τα χρήματα και αποσύρθηκαν στο ιδιαίτερο δωμάτιο....σε μια ώρα αποχώρησε ήρεμα. Κανείς δεν πίστεψε τα μάτια του όταν ο κωλόγερος εμφανίστηκε για τρίτη συναπτή βραδιά. Της παρέδωσε πάλι $1000 και πήγαν στο δωμάτιο για τα σχετικά.
 Στο τέλος της επίσκεψης, η Νατάσσα έπιασε κουβέντα με τον γέρο:
 «Κανείς δεν με έχει επισκεφθεί για τρεις συνεχόμενες βραδιές...αλήθεια, από πού είσαι
 «Από το Κίεβο» αποκρίθηκε..»
 «Σοβαρά; Η αδελφή μου η Όλγα μένει στο Κίεβο».

 «Το ξέρω» είπε ο Εβραίος, «Μου έδωσε $ 3000 να σου δώσω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου