Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

3.Τελευταία μέρα απογραφής για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Τελευταία μέρα απογραφής για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας
     Ολοκληρώθηκε εχθές η Ηλεκτρονική Απογραφή για τη θεώρηση βιβλιαρίων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το σύνολο των δικαιούχων ασφάλισης και σύμφωνα με την διοίκηση των ταμείων δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.
    Με το πέρας της Απογραφής/Θεώρησης, ο ΟΠΑΔ θα κοινοποιήσει στην ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικό αρχείο των απογεγραμμένων βιβλιαρίων, έτσι ώστε να ελέγχεται στην πράξη το ασφαλιστικό δικαίωμα.
    Παρά ταύτα, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του έργου της Απογραφής-Θεώρησης, όσοι τυχόν δικαιούχοι ασφάλισης δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, παρά το επαρκές του χρόνου που δόθηκε για την πραγματοποίηση της Ηλεκτρονικής Απογραφής και Θεώρησης, δεν θα στερηθούν το ασφαλιστικό τους δικαίωμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες του Οργανισμού για την ενεργοποίηση του ασφαλιστικού τους δικαιώματος και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες υγείας.
    Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή έγινε το 2013 για λόγους εξυγίανσης του Μητρώου και προστασίας του Δημόσιου αγαθού της Κοινωνικής Ασφάλισης και δε θα επαναληφθεί το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου