Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

1.ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ


1.ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
 Γράφει ο Νίκος Παππάς
    Τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια του Ηρακλή έχει την τάση να κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.
    Τουλάχιστον, όσοι από την οικογένεια απέμειναν να ενδιαφέρονται. Στις κρίσιμες γενικές συνελεύσεις έχει παρατηρηθεί ακόμη και διψήφιος αριθμός μελών που έχουν παρευρεθεί. Ο σύλλογος απαξιώνεται από τους πάντες, ακόμη και από τους δικούς του ανθρώπους.
    Από την ημέρα που κοινοποιήθηκε στον ΓΣ η εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπρεπε να φτάσουμε στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, που έκανε γνωστό το θέμα. Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το πρόβλημα, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να βρεθεί η λύση.
    Όσο για το αν η εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών συνιστά απόπειρα του κράτους να βάλει χέρι στην ακίνητη περιουσία του συλλόγου, μπορούν να γίνουν συνειρμοί και εικασίες, που θα οδηγούν προς αυτό το συμπέρασμα. Αλλά ας θυμηθούμε τα παρακάτω:
 * Το 2010 ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη Β' εθνική, κατηγορούμενος για κάτι που δεν επισείει υποβιβασμό. Από την επόμενη χρονιά δε, αγωνίζονται κανονικά στη Σούπερ λίγκα όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται. Παράλληλα, συμμετέχουν κανονικά και όσες ομάδες δεν αδειοδοτούνται από την ΕΕΑ, κάτι που δεν συνέβη με τον Ηρακλή.
 * Σε μία από τις συνεδριάσεις της ΕΠΟ, μέλος του δ.σ. είχε προτείνει τον υποβιβασμό του Ηρακλή στην Α1 ΕΠΣΜ και όχι στη Δ' εθνική, επειδή είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. "Για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι", όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα ο ΟΦΗ, που επίσης προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά δεν απειλήθηκε, παρά μόνο τον παρακάλεσαν να αποσυρθεί. Οι Κρητικοί έπαιξαν πρόπερσι χωρίς άδεια συμμετοχής.
 * Φέτος, η ομάδα βόλεϊ υποβιβάστηκε στην Α2, καθώς έχει το ίδιο ΑΦΜ με τον Ερασιτέχνη. Την ίδια ώρα, οφειλές άλλων ομάδων προς παίκτες δεν συνιστούν ποινές.
 
    Δυστυχώς για τον Ηρακλή, μοιάζει πράγματι το κράτος να έχει ανοίξει βεντέτα μαζί του. Εφόσον η υπόθεση πάει τελικά στο πρωτοδικείο, θα δούμε αν το κράτος προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία εναντίον των κυανόλευκων, αν θα παραστεί δηλαδή ως αντίδικος του συλλόγου. Τότε θα φανεί ποιος έχει έννομο συμφέρον από την υπόθεση και αν υπάρχουν μάσκες, θα πέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου