Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

10.Και οι τρεις είχαν ξαναπαντρευτεί αλλά... έπαιρναν τις συντάξεις χηρείας - 328.000 ευρώ η ζημιά για το ΙΚΑ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
10.Και οι τρεις είχαν ξαναπαντρευτεί αλλά... έπαιρναν τις συντάξεις χηρείας - 328.000 ευρώ η ζημιά για το ΙΚΑ!
Newsit.gr
    Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων, που ιδιοποιούνταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επί σειρά ετών, συντάξεις χηρείας, αν και είχαν κάνει δεύτερο γάμο.
    Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που έγιναν σήμερα σε περιοχές της Αθήνας, της Καβάλας και της Σάμου, συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 61 και 64 ετών και ένας 86χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
    Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που έγινε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ταυτοποιήθηκε η δράση των εμπλεκομένων...
Έπαιρνε επί 16 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της ενώ είχε ξαναπαντρευτεί μόλις 7 μήνες μετά το θάνατό του!
    Η 61χρονη που κατοικεί στην Αθήνα, μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 1997), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
    Μετά από επτά περίπου μήνες, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α.,για να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί δεκαέξι 16 χρόνια!
    190.000 ευρώ χωρίς τους τόκους είναι τα λεφτά που "τσέπωσε" παράνομα η γυναίκα από την Αθήνα
    Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν την 61χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.
    Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ, ένα αντίγραφο αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων.
    Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., είναι τουλάχιστον 190.000 ευρώ, χωρίς τους τόκους 16 ετών, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.
Με 55.000 "φέσωσε" το ΙΚΑ μια 64χρονη από την Καβάλα
    Για την 64χρονη, που κατοικεί σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, προέκυψε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
    Μετά από πέντε χρόνια, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α.,
έτσι ώστε να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί οκτώ χρόνια!
    Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας την 64χρονη και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κάρτα ανάληψης με την οποία πραγματοποιούσε τις αναλήψεις των συντάξεων.
    Το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., είναι τουλάχιστον 55.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.
Τουλάχιστον 83.000 ευρώ τα λεφτά που πήρε παράνομα ο 86χρονος!
    Για τον 86χρονο που κατοικεί στη Σάμο, προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του το Φεβρουάριο του 2000, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.
    Μετά από τρία χρόνια περίπου, έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επι δέκα 10 χρόνια έως τώρα.
    Σήμερα ο 86χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Πυθαγόρειου Σάμου και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.
    Και σε αυτή τη περίπτωση, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις 83.000 ευρώ.
    Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
    Παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και τα αρμόδια Υποκαταστήματα, έτσι ώστε να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου