Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

9.ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

9.ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΞΗ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
Ο Στουρνάρας κόβει τους καφέδες από το υπουργείο Οικονομικών
«Καφέ θα πίνει μόνο η τρόικα» 
http://www.iefimerida.gr/
    Το «μαχαίρι» στις δημόσιες δαπάνες, λόγω κρίσης, έχει οδηγήσει υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες από το ένα άκρο στο άλλο.
    Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο οποίος μιλώντας σε συνεργάτες του είπε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μηδενιστούν τα έξοδα ακόμη και για τους καφέδες-με εξαίρεση εκείνους που πίνουν τα στελέχη της τρόικας στις επαφές τους με τους Ελληνες υπουργούς.
    Οι συνεργάτες του υφυπουργού Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Εθνος, τον άκουσαν έκπληκτοι να τους εκμυστηρεύεται το εξής απίθανο περιστατικό: «Προχθες που είχαμε με τον Κωστή Χατζηδάκη συνάντηση με κορυφαία στελέχη του ΟΟΣΑ, βάλαμε ρεφενέ εγώ και ο Κωστής από 30 ευρώ για τους καφέδες και τα βουτήματα».
    Η περιστολή των δημοσίων δαπανών, όμως, έχει επιπτώσεις και στον χρόνο έκδοσης των νόμων και προεδρικών διαταγμάτων. Ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε στους συνομιλητές του: «Οι νομικές συμβουλές από δικηγορικά γραφεία που χρησιμοποιούσαν οι υπουργοί για τη σύνταξη των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων κόστιζαν στο Δημόσιο περίπου 150.000 ευρώ. Τώρα, δεν έχουμε την ίδια άνεση. Δεν σηκώνουμε κεφάλι από τον υπολογιστή εγώ, η Λέτα και ο Σπύρος, τους δυο συνεργάτες μου. Γράφαμε και τρώγαμε πίτσα και κόκα κόλα πάνω από τον υπολογιστή».  Ά, έτσι δικαιολογούνται οι καθυστερήσεις… Καλά τότε, συγχωρεμένοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου