Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

10.Λύθηκε το μεγαλύτερο μυστήριο: Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης;

10.Λύθηκε το μεγαλύτερο μυστήριο: Αυτός ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης; 
newsbomb.gr
    Εδώ και 125 χρόνια η υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξιχνίαστα μυστήρια των παγκόσμιων εγκληματολογικών χρονικών.
    Μέχρι σήμερα οι φόνοι του, έχουν αποτελέσει την πρώτη ύλη, για βιβλία και ταινίες, ενώ συχνά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για την υπόθεση.
    Ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ είναι πλέον αισιόδοξος ότι βρήκε τον δράστη, που ευθύνεται για μια σειρά από εγκλήματα, που αποδίδονται στον διαβόητο κατά συρροήν δολοφόνο.
    Ακόμα και ο Vincent Van Gogh αλλά και ο συγγραφέας Luis Carroll, της "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", ακουγόταν ότι ήταν ο "Τζακ".
    Εκείνη την εποχή μέχρι και συγγενείς της βασίλισσας Victoria, είχαν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τα αποτρόπαια φονικά.
    Ο Trevor Marriott ισχυρίζεται ότι έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια ερευνών, βρήκε τον ένοχο: Πρόκειται για τον Γερμανό ναύτη Carl Feigenbaum, ο οποίος εκτέλεσε  τις περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες, που αποδίδονται στον Τζακ.
    Σύμφωνα με δηλώσεις του στην Βρετανική ιστοσελίδα Express κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μέσω των ντοκουμέντων της εποχής αλλά και των νέων εγκληματολογικών τεχνολογιών που προσφέρονται σήμερα στη σήμανση, πριν δηλώσει ότι το Hollywood και η απίστευτη φιλολογία που περιβάλλει πλέον τα έργα και τις ημέρες του κατά συρροή δολοφόνου έχουν διαστρεβλώσει μια για πάντα τα γεγονότα.
    Μεταξύ 31ης Αυγούστου και 9ης Νοεμβρίου 1888, πέντε γυναίκες (Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly) μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, όλες στη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου.
    Η αποκαλύψη της αλήθειας μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σύρει τη Σκότλαντ Γιαρντ στα δικαστήρια το 2011 σε μια πολυέξοδη προσπάθεια για να αναγκάσει την υπηρεσία να του παραδώσει τις χιλιάδες σελίδες των ντοκουμέντων και των μαρτυριών, όπως αναφέρει η Telegraph.
    Την ίδια εποχή είναι που μπήκε στο στόχαστρο του δαιμόνιου ντετέκτιβ ο Feigenbaum, ένας ναύτης δηλαδή το καράβι του οποίου έδενε συχνά κοντά στη γειτονιά όπου έλαβαν χώρα οι ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Express.
    Όπως αναφέρει το BBC τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως από τις ενέργειες του αστυνομικού φαίνεται να διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα θύματα είχαν τα σπλάχνα τους χυμένα έξω, γεγονός που έδωσε στον Τζακ το ψευδώνυμο «Αντεροβγάλτης».
    Αυτό οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, μιας και αναζητούσαν δράστη με ιατρικές γνώσεις.
    Ο Marriott υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος ήταν περαστικός από την πόλη ή ταξιδιώτης, την ίδια ώρα που οι ναύτες ήταν γνωστό ότι αναζητούσαν τον πληρωμένο έρωτα που προσφερόταν αφειδώς στη συνοικία Whitechapel.
    "Ο Τζακ υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνος για πέντε θύματα, υπήρξαν όμως και άλλοι παρόμοιοι φόνοι πριν και μετά από αυτούς που του αποδίδονται, τόσο στη Βρετανία όσο και στην Αμερική και τη Γερμανία", είπε ο Marriott στην Express, προσθέτοντας με νόημα ότι η συνήθης αναπαράσταση του Αντεροβγάλτη ως καλοντυμένου τζέντλεμαν δεν είναι τίποτα περισσότερο από διαπρεπής αστικός μύθος.
    Η κριτική δεν λείπει φυσικά από τη θεωρία του Marriott. Στη βιβλιοκριτική του Guardian για το βιβλίο του Marriott πάνω στο θέμα που μας απασχολεί, γίνεται λόγος για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ερευνητές που ασχολούνται με τον Αντεροβγάλτη, την έλλειψη δηλαδή αποδεικτικών.
    "Ο Marriot μετατρέπει την αρχική υπόθεση σε δεδομένο γεγονός, παρουσιάζοντας μια πληθώρα πληροφοριών που δεν καταλήγουν πουθενά", αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου