Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

7.Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές

7.Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές 
Newsit.gr
    Ο βραχνάς των αποδείξεων, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή, φαίνεται ότι παίρνει τέλος.  Καταργείται όπως όλα δείχνουν η υποχρέωση για συγκέντρωση αποδείξεων ίσων με το 25% του εισοδήματος και φαίνεται πως οι πολίτες θα δηλώνουν μόνο αποδείξεις που θα τους εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις.Όλα αναμένεται να κριθούν εντός της εβδομάδας οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο όπου οι πολίτες θα παίρνουν μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν.
    Οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ που έχουν μπει στη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής κατ' επανάληψη μελετάται να εξασφαλίζει στους πολίτες που καταθέτουν ανάλογη απόδειξη για παροχή υπηρεσιών από επιστροφή του ΦΠΑ στο σύνολό του, έως και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
    Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου